Uppsala är verkligen en cykelstad

Jag minns dagen då jag lärde mig att cykla för alla i min familj ställde upp för att lära mig. Anledningen var att ingen orkade sjussa mig på sin egen cykel.

Denna fina cykel hittar du på Boströms Café i Uppsala

Jag minns att det var en varm sommar och att jag försökte hela dagen. Mot kvällen gick det som på räls och då minns jag också att jag hade en stark lysande lampa för att kunna se i mörkret. I vuxen ålder har jag även kunnat cykla utan att hålla i styret om jag har en stadig cykel.

Just nu äger jag inte ens en cykel men vill gärna åter äga en cykel för på sommaren är det bästa som finns. Man ska då låsa om sin cykel ordentligt så att ingen stjäl den.

Tooorch är sveriges bästa och populäraste butik för cykeldäck. Visste du om att 3 miljoner svenskar cyklar därför finns det också cykelvägar överallt. Tex utomlands som tex Turkiet är det inte lika vanligt med cykelväg inte vad jag har sett i varje fall. Samt kineser är också kända för att ta cykeln överallt. Tänk er om man skulle sälja svensk cykeldäck i Kina då hade man verkligen gjort en bra affär.

Iochmed att cyklingen ökar så är frågan kring säkerhet viktigare än någonsin. Folk använder hjälm mer än någonsin och är noga med både cykeldäck och lyse på cykeln. Jag har sett hela familjer cykla och alla bär de hjälm för vad som helst kan hända. Min pappa fick hjärnskakning när han råkade bli överkörd av en bil och inte hade hjälm. Fast att han mådde bra så blev han skakig lång efter och vi fick ta honom till akuten där de omedelbart opererade i hans huvud för han hade fått mened. Det mest avgörande för säkerheten är förstås att bära hjälm – men det näst viktigaste är att bli sedd! På kvällarna kan du också bära reflex för att vara helt säker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *