Underhållning i hemmet

För närvarande regerar Coronaviruset över samhällets och vi måste anpassa vår vardag efter virusets framfart. Vi är rekommenderade att stanna hemma.

Att sitta i sitt hem i total ovisshet är jobbigt, och det krävs att vi har något att syssla med för att fördriva tiden och förskingra tankarna till något positivt.

De som kanske är bäst lämpade att fördriva tid i sitt hem är alla tv-spels-fanatiker, som i många fall kanske knappt är medvetnaom konceptet “utomhus”. Men när hemkörningen av pizza inte längre fungerar som ett urverk kommer de att ana oråd. Tv-spels-fanatiker är därmed bättre mentalt rustade för ett liv itillfällig isolering, medan alla utomhusnördar har desto svårare att anpassa sig.

Nedan följer några tips om hur man kan fördriva tiden i hemmet.

Brädspel

Om en hel familj sitter i karantän så är gruppaktiviteter utmärktaalternativ. Gamla brädspel är fantastiskt roliga, och utmärkta alternativ av sysselsättning. Det skapar en samlad grupp som delar väldigt mycket skratt och spänning, som garanterat får alla på gott humör.

Berätta historier

Historieberättande involverar också hela familjen. Alla i familjen sitter i en ring på golvet i dunkel belysning, med endast skenet från ett stearinljus som stämningsfullt lyser upp rummet. Alla berättar i tur och ordning en historia, sann eller påhittad, för alla åhörare som förväntansfullt sitter tysta och lyssnar.

Netflix och filmer

Det finns tillräckligt med tv-serier och filmer för en livstid i karantän. Undvik sjukhus- och sjukdomsfilmer, det är bättre att låta tankarna sväva iväg till andra miljöer som får oss på andra tankar för en stund.

Att behålla en positiv attityd

Vår attityd är något som vi alltid bär med oss, och som alltid smittar ned vår omgivning. Det sägs att vi är medelvärdet av de fem människor vi spenderar mest tid tillsammans med. Därmed har vi ett personligt ansvar att sprida en attityd som är gynnsam för stundens allvar. Vilket innebär en verklighetsförankrad positiv attityd, med tilltro på modiga sjukvård som vakar över drabbade patienter dygnet runt. Självaste kungen har talat till folket för att repa mod och tillit till svensk sjukvård.

“Positiva tankar är också smittsamma” – Alla hippies

Digitalt tidsfördriv

Läsa böcker

Timmarna försvinner spårlöst när man läser en god bok som helt slukar ens fokus, och när man tittar på klockan så undrar man vart tiden har tagit vägen. Vill man undvika offentliga bibliotek så är det väldigt smidigt att köpa digitala upplagor av böcker till sin kindle, förutsatt att man har en kindle.

Meditera

De flesta vet att meditation är bra för vår hälsa, samt att det är svårt att hitta tid och plats i vardagsstressen för att meditera regelbundet. En karantän är en bra möjlighet att kultivera sunda vanor som att meditera, och annat man vet är nyttigt.

Fysisk aktivitet

Sitter man inlåst i sitt hem, omringad av ondskefulla virus som ligger i bakhåll och väntar på att man ska gå ut, så tvingas man lägga upp ett träningspass i sitt hem. Det finns väldigt många olika övningar som man kan utföra med endast vardagsrumsgolvet som redskap. Youtube är full av videor från fitnessgurus som kan ge inspiration till olika träningsövningar.

Det är viktigt att aktivera sig fysiskt. När vi rör på oss så förbränner vi stresshormoner, samt frigör endorfiner i vår kropp som ger oss en känsla av välbefinnande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *