Därför är känslorna A och O enligt attraktionslagen

Har ni sett filmen Måndag hela veckan?

Det handlar om en man som åker till en stad som är kall och det snöar i den staden. Han träffar en kvinna som han tycker är vacker. De jobbar som journalister allihopa och därför reser ihop till denna idylliska stad. Han vaknar en måndag morgon dricker sitt kaffe och ger sig ut för att träffa den årliga murmeldjuret. I denna stad så är det murmeldjurets beteende som avgör om våren är på väg eller inte. Så i denna stad var detta en tradition varje år och därför var dessa journalister på plats för att följa detta i år.

Allt flöt på som det skulle och han kom hem trött och la sig för att sova. När han vaknade väcktes han av alarmet exakt klocka 06.00 med exakt samma radiosändning som dagen innan. Han trodde det var ett skämt att man hade samma nyheter som dagen innan. Det visade sig att han återupplevde måndagen om och om igen under 1 års tid av sitt liv.

Han vaknade varje morgon 06.00 till samma nyheter, drack samma kaffe i pensionatets kök och gav sig ut tillsammans med de övriga journalisterna till att möta murmeldjuret på exakt samma sätt. Han började tro att han hade blivit knäpp. Vad han än gjorde upplevde han samma dag om och om igen. Till slut insåg han att han måste förändra något för att livet också ska förändra. Då är det inte bara förändring med handlingar (vilket han gjorde varje dag till ingen nytta) utan förändring ska komma inifrån dig själv. Du ska känna annorlunda inför utmaningar i livet för att livet ska förändras fick han lära sig.

Han som var självisk började bli mer hjälpsam. Jag minns också en scen där ett gäng tanter fick punktering och eftersom han upplevde samma sak varje dag visste han om tid och plats för att detta skulle ske. Innan tanterna visste ordet av det så hade han tagit fram sin hjulfyt och börjat ordna punkteringen. Det gäller också att använda sig utan en rotationslaser som mäter höjden så att tanterna inte blir sura på dig.

Detta exakt såsom attraktionslagen säger att vi måste ändra våra känslor ej handlingar för att få det vi önskar här i livet.

Kärlekslivet påverkas av hur äkta du är enligt attraktionslagen

Han är ju också kär i en kvinna han aldrig kan få just för att han närmar sig henne genom att fuska sig fram. Detta gör han genom att han under en dag bara ställer henne massa frågor för att nästa dag låtsas vara som henne i alla dessa frågor. Tex han säger att han är sugen på just den glass han vet att hon också gillar. Det blir fake av det hela och till slut kommer hon på honom men inbillar sig att han har frågat folk hon känner för hon kände ej till detta med att han vaknar till samma dag om och om igen. Alltså inte ens i kärlek håller det om handlingarna är baserad på spel och ytlighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *