Vad tycker ni om Jaguaren som logga?

Jag känner mig verkligen ganska så trendig som provar denna helt nya rom som heter Jaguara som är en mörk och smakrik med en alkoholstyrka på 45 procent. Guyanas landskapsdjur är nämligen jaguaren därav den fina loggan. 

Den passar också min inredning hemma med Chesterfield soffor och köksmöbler från anrika märket Grange från Frankrike.

Guyana hittar du nordöstra Sydamerika om du reser mycket och dessutom har stora regnskogsområden och liknande finns i Uppsala på Botaniska trädgården för att vi som bor här ska känna hur det känns i regnskogen.

Filip Lundquist är VD på Umida Group tror att den blir god om man blandar dem med söta kolsyrade drycker som tex Coca cola.

Destilleringen av Jaguara sker i enkelpannor, så kallade pot stills vilket ger en kraftigare och mer smakrik sprit då fler aromer blir kvar i destillatet. Därefter sker lagringen av rommen i upp till 15 år på bourbonfat. Så för att komma på en sådan affärsidé om att producera ett fint rom ska du göra det 15 år tidigare så att du kan leverera produkten i god tid.

Smaken av denna dryck eller drink kalla det vad du vill är balanserat halvsöt till söt med tydliga toner av arrak ni vet de som finns i kokosbollar dvs arraksboll. Jaguara har även mogen ekfatskaraktär med toner av vanilj, apelsinskal och fudge samt tydlig smak av torkad frukt. Du kan även äta torkad frukt till denna rom då det gifter sig bra med smaken.

Ett svar på ”Vad tycker ni om Jaguaren som logga?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *