Jämföra städat hem med attraktionslagen

Attraktionslagen säger att du attraherar in det du ger ut och denna mening har vi fått höra flera gånger. Ändå är vi rädda för att i förskott vara glada över något vi länge har sett fram emot.

Har du funderat på när människor säger att de inte vill glädjas i förskott tänk om det inte går bra då blir de dubbelt så ledsna.

Jag kan jämföra detta med att man väntar på gäster (lyckan du ser fram emot) just därför tar du och storstädar hela huset för att imponera på dina gäster.  Du dammsuger, skurar golvet och städar rent alla skåp. Du går in i varje rum och hörn för att se till att det är helt städat omkring. Du ber dessutom din familj att inte stöka till. Hos oss finns tex dammsugaren framme hela tiden som jag aldrig plockar bort. När speciella gäster ska komma plockar jag t.o.m bort dammsugaren. Helt plötsligt får du ett sms där gästerna ber om ursäkt för att de verkligen inte kan komma hem till dig.

Först blir du säkert väldigt irriterad över att du har fått städa så mycket och att gästerna uteblir som om du har jobbat förgäves.

Du har inte jobbat förgäves utan du har nu i varje fall ett rent hem på köpet. Du skulle ändå städa förr eller senare så vad är det då som är. problemet. Nu när dina gäster ändå inte tänker komma kan du äta upp all sötsaker du ser på bild i lugn och ro som en tröst och att du helt enkelt förtjänar det.

För att slippa gå igenom detta en gång till när du ska få hem gäster så kan du anlita hemstädning som gör hela jobbet så slipper du bli trött. Jag förstår inte hur man både orkar storstäda och sedan ta emot gäster. För att sedan när de har gått hem storstäda efter gästerna också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *