Så enkelt kan du fräscha upp hemmet

De flesta vill ha det fint och ordnat hemma. Men att lägga ner massa tid, energi och renoveringsstress är inte lika lockande. En uppfräschning av hemmet är ofta synonymt med massor av arbete, dyra kostnader och stök. Som tur är finns det mängder med knep för att underlätta för dig som drömmer om att ge hemmet ett ansiktslyft. 

Nya köksluckor

Det är ofta väldigt dyrt att byta ut köket, och i ärlighetens namn är det lika ofta onödigt. Idag väljer de flesta att uppdatera köket mer ofta än vad det faktiskt behövs. Anledningen är att man söker en mer uppdaterad stil och att man tröttnat på det gamla. Men att riva ut ett funktionellt kök innebär inte bara onödiga kostnader utan också mycket jobb och en hög klimatpåverkan. Vill man fräscha till köket är det enklaste alternativet att måla om köksluckorna. Det kan antingen göras via en lackeringsfirma som hämtar och levererar luckorna, eller så gör man det själv. Att det är skönt att slippa leva i ett renoveringskaos är dessutom en fin bonus.

Fräscha golv

lager

Är du en av de som har turen att ha riktiga parkettgolv? Grattis! Men de kanske ser lite slitna ut och är långt ifrån sin forna glans? Precis som med köket är det ofta inget fel på golven, mer än att de kan behöva lite kärlek. Ett golv utstår mycket och vi sliter ständigt på det, så det är egentligen inte konstigt att det ibland behöver lite omsorg. Att slipa golvet är ett sätt att undvika att byta det helt, men ger ändå fantastiska resultat. Det kan vara trixigt att slipa golvet själv, ytan behöver bli jämn och det dammar ofta mycket, men visst går det! För den som vill göra livet lite enklare går det att anlita firmor som gör det åt en. Golvsliparna har erfarenhet av golvslipning och gör det dessutom dammfritt!

Accentfärger

Ett enkelt sätt att få liv i ett hem är genom att jobba med accentfärger. Syftet med accentfärgen är att göra rummet mer levande och att ögat ska dras dit. Basfärgen i rummet är vanligtvis en mer dov och neutral färg såsom beige eller grått. Accentfärgen kan antingen gå i samma ton som basfärgen eller fungera som ett komplement. Vid valet av vilken färg du ska använda som accentfärg kan du utgå från färghjulet för att se vad som passar med din basfärg samt hur du får den effekt du önskar. En bra sak att ha i åtanke är dock att inte ha för många färger eftersom det lätt får rummet att uppfattas som rörigt. Du bör också tänka på att låta din valda accentfärg återkomma åtminstone tre gånger i rummet för att skapa ett helhet. 

Ett svar på ”Så enkelt kan du fräscha upp hemmet”

  1. Många bra tips !
    Vi har både bytt köksluckor och jag har målat om mina gamla hyllor från brunt till grått med Fashion färg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *