Hur blev jag en bloggare på elitnivå?

Martina Bonnier och jag tillsammans på Klara K dagen som jag var ansiktet utåt för under flera år.

Min blogg såg dagens ljus första gången år 2006 december. Då började jag blogga och kallade min blogg för Anna Wintour efter Voges chefredaktör. Jag tänkte att många som är intresserade av mode kommer att söka på hennes namn och hamna i min blogg.

Jag hade fel ingen sökte på hennes namn eftersom chefredaktören byttes ut det året så då blev det en ny chefredaktörs namn som man googlade på. Jag hade också sett filmen Djävulen bär Prada och ville verkligen jobba med mode och tidning. Därför passade det mig att blogga om mode för då fick jag en egen tidning på nätet som handlade om mode.

Allt gick så fort för mig för redan 6 månader efter att jag började blogga blev jag vald till Uppsala mäktigaste mediakvinna. Sedan hamnar jag i flera tidningar och senare även i flera tv program. Jag blev också inbjuden till radio och hade ett eget radioprogram på studentradion varje söndag.

Jag hade rekordstatistik och kunde ha upp till 140 000 besökare i veckan på den tiden. Sedan hände något med it världen nämligen instagram dök upp. Då förlorade jag massor av statistik på bloggen och hade inte mer än ca 45 000 besökare i veckan. Folk slutade läsa bloggar och engagerade sig i instagram som var snabbaste sättet att följa influenser. Jag startade också min instagram @veckomagasinet men kände att det inte var riktigt rätt kanal för mig. Jag instagrammar 1 gång i veckan och orkar inte göra det flera gånger.

 

Jag bestämde mig för att SEO optimera min blogg i stället. Man kan också jobba med retargeting men det har jag inte testat. Detta innebär att du betalar ett företag som jobbar med att få in trafik till dig via google. Sökmotoroptimering är något som tar tid men det är kostnadseffektivt då man inte behöver betala för varje klick utan det är organisk trafik och inte annonser. Sökmotoroptimering är något man jobbar med långsiktigt och kan ge riktigt bra resultat.

Jag har ju även i dag även startat upp en bloggportal och lagt mig själv lite i bakgrunden och vill hellre se andra bloggare ta plats och blir kända. Jag har redan upplevt allt man kan uppleva som toppbloggare på elitnivå allt från inbjudan till finare ställningar, kändisfester mm och nu i efterhand kan jag säga att inget har gjort mig mer erfaren.

Genom alla inbjudningar har jag fått otroligt fina kontakter som jag bär med mig än i dag. Jag är evig tacksam till alla eventbyråer som har bjudit in mig. Alla pressinbjudan har varit det mest spännande jag har varit inbjuden till.

Ett svar på ”Hur blev jag en bloggare på elitnivå?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *