Drömmen om ett eget café eller restaurang!

Jag har alltid drömt om att ha ett eget franchiseföretag med eget namn. Just nu driver jag flera Waynes Coffee i Uppsala och det innebär att alla har samma möbler och inredning.

Lånad bild av Netti Starby

Jag vill en dag starta upp ett eget franchisecafe eller restaurang med eget design och varumärke. Min äldre bror är just nu helt sin egen och driver Moe Joe juicebar. Han är som man säger VD och tillhör sitt eget huvudkontor. Under sig så har han flera franchisetagare. Just nu har han 5 olika franchiseägare under sig som varje år betalar honom en serviceavgift för att de driver Moe Joe med hela konceptet.

Det är en genialisk idé som många människor vill jobba med. Att vara franchisetagare leder till att du hela tiden får support, hjälp och coach på vägen till att lyckas. Man blir som en businessfamilj som tex Waynes Coffee så möts vi på 3 dagars konferens varje år. Det är årets höjdpunkt i mitt liv för vi får maten serverad och de bjuder alltid in en coach eller duktig föreläsare. Vi har det roligt från det att vi kliver in på 5 stjärniga hotell & konferens till det att vi lämnar stället.

Vill du verkligen starta café eller restaurang så finns det många fantastiska vägar att gå. Du kan texfå hjälp med restaurangutrustning med allt ifrån att bygga anpassade kylrum för den specifika lokalen till Espressomaskiner och annan café utrustning hos Bureca. De hjälper dig att bygga kylrum och kan hjälpa dig med mer än bara så.

De har även bageriutrustning om du skulle öppna ett lite finare bageri och baka allt själv. Jag älskar bagerier som bakar allt själv och säljer direkt på plats. Tänk att få äta massor av goda bakelser som är bakade på plats. Hela ditt café kommer ständigt att lukta nybakat och det är det bästa sättet att attrahera in sina kunder med.

Ett svar på ”Drömmen om ett eget café eller restaurang!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *