Hur lagar man turkiska maträtter?

Att laga mat är en konst just för att alla kan laga mat, men alla kan ej smaksätta den. Man kan säga att smaksättningen av maten är den hemliga koden för att lyckas i köket.

Nedan ser ni Äggplanta kebab (Batlican kebab)

Då tar man tomater och äggplanta som man skär i tunna skivor. Skala helst äggplantan innan för skalet är lite väl beskt och kan förstöra hela smaken. Detta sak varvas med köttfärs (köttfärs, salt, peppar, smör)

Resultatet ser ut som ni kan se nedan

Till detta kan man ha ris med saffran och russin. Saffransris är inte en turkisk maträtt utan det är något persiskt. Den kök som jag älskar mest i världen är det turkiska köket just för att Turkiet har varit monarki över  flera länder i över 800 år vilket har gjort att mycket folk har blandats i Turkiet.

Mitt DNA

Jag gjorde en DNA analys och jag hade en salig blandning och jag som trodde jag inte hade det. Det har skett så många korståg, krig, erövringar så det är inte konstigt att just Turkiet är det land som har flest religioner och nationaliteter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *