Pelle Svanslös och Emil i Lönneberga kan tjäna på sina namn

I Uppsala brukar man namnge butiker efter sagofigurer från Pelle Svanslös filmerna. Fanns en godisbutik som hette Söta Maja, en restaurang som hette Bill & Bull och en restaurang som hette Elaka Måns. Det fanns ingen med Pelles namn konstigt nog.

Pojken som spelade Emil i Lönneberga är precis som Pelle från Uppsala och gick på Kvarngärdetsskolan. I Uppsala borde man ha fler produkter som påminner om Pelle och hans vänner eller Emil i Lönneberga. Tex han som spelade Emil kunde skapat ett helt varumärke efter Emil i Lönneberga dvs porslin, bestick mm. Vi vet ju tex att Beatrix Potter har massor av porslin målade efter sina böcker.

Detta kan man sedan få skolklasser till att tjäna pengar till klassen. Det finns även annat man kan tjäna pengar på om man vill spara ihop till en skolklass. Man kan tex sälja Gogrillas Grillsåser, Tacokit, Hot Sauce, Senap & Ketchup samt Grillkassar.

Hur säljer man livsmedel?

Tex ska du sälja Grillsåser så ska du laga mat och använda dig utav ovan varor. Tex stek korv som du kan smaksätta med Hot Sauce med senap och ketchup till. Skriv en inbjudan som du skickar till folk du känner så att de får chansen att prova dessa maträtter med dessa smaker. Skriv på inbjudan att det bjuds på mat och dryck då ska du se att alla som har fått inbjudan kommer att dyka upp. Du ska då också bjuda på utspädd saft så att det blir så billigt som möjligt. Korv är inte alls dyrt du kan få 15 stycken för 10 kr vilket är 1.5 kr per person. Tänk på att du inte behöver korvbröd till utan det räcker med ovan smaker.

Du kan också lägga upp lite av Tacokit så att folk får provsmaka och sätt på spansk musik också första 10 minuterna och sedan ska du stänga av musiken. För det ska vara helt tyst när du sedan ska börja berätta om dina produkter.

Det är värt att bjuda på något gott att äta så att kunderna får chans att provsmaka. Det är mycket lättare att dra folk om man bjuder på något att äta. Är du snål och inte bjuder på något får du faktiskt skylla dig själv. Snåla människor och snyltare är något jag har riktigt svårt för. De som vill tjäna pengar utan att ge något i gengäld.

Grillkatalog

Om du går in på hemsidan så kan du beställa hem en gratis grillkatalog med priser och mer förklaring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *