Turkiska maträtter inför nyår

Jag kommer att jobba varje dag fram till nyår men jag hinner ändå laga klassiska turkiska maträtter som jag har lärt mig genom att titta på en serie om Osmanska riket som heter Magnificent Century. Om ni tittar på min adress på Facebook så ser ni att adressen är inbakad även där.

https://www.facebook.com/magnificentcentury.net

Kopiera ovan tex till er webbläsare så hamnar ni på min FB profil.

Nedan maträtt heter Prästen som svimmade om man översätter den direkt till svenska. Coolt namn för en maträtt. Det är köttfärs rullad i tunnbröd och som sås kan du använda yoghurt som man saltar lite. Högst på toppen är skirat smör.

Soppan är baserad på yoghurt, ris, kikärtor och kryddor. Mycket enkel att tillaga tar ca 5 min.

Nedan ser ni linssoppa med Äggplanta fyllda med köttfärs. Innan man fyller äggplantan med köttfärs ska de kokas i 45 min på låg värme med salt, svartpeppar och vitlökspulver så att den suger åt sig smak. Sedan tar du ut dem och fyller dem med köttfärs som också är kryddad så klart. Sedan lägger du in allt i ugnen och låter det gräddas tills köttet är färdigt.

Jag har försökt att baka bröd också enligt gammal recept. Jag glömde att det skulle jäsa därför är de så platta. Jag gjorde om bröd och lät det jäsa andra gången och då fick jag 4 ggr så stora bröd både på bredden och på höjden. Då blev de också fyrkantiga och perfekta som både måltidsbröd och att göra härliga smörgåsar med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *