Kungligheter kör runt sina barn som oss!

Att Meghan och Harry fick en liten baby i våras har väl ingen missat, även om födseln skedde i smyg. Och som alla andra, när man väntar sitt första barn, förbereder man sig väl. Det finns många prylar som känns väldigt nödvändiga när man får barn.

Det viktigaste inköpet innan bebis kommer måste ändå vara barnvagn. I och med att det är den viktigaste prylen kräver den också mest planering. De som har fått barn, de förstår.

Vanligtvis skaffar man sig en vagn, max två – en för vardag och en för resa. Men Meghan och Harry har, enligt ryktet, skaffat sig fler än så. Hur många är oviktigt. Men vad som faktiskt är intressant är att de har skaffat sig en bugaboo, man kunde tänka sig att de skulle skaffa sig en vagn i något lyxigt och dyrt märke, men icke det – kungligheter kör runt sina barn precis som oss “vanligt” folk.

När det kommer till svenska kungligheter, så valde kronprinsessan Victoria och Daniel en svensk vagn, från etablerade Brio. Prinsessan Madeleine och Chris Bugaboo till alla sina barn. Prinsessan Sofia och prins Carl-Philip gjorde som sin äldsta storasyster och valde också en svensk vagn, men av märket Emmaljunga.

Det verkar som att just Bugaboo är den vanligaste och också mest populära vagnen. Inte nog med att den är populärast, den är också den mest sålda vagnen 2019.

Vilka frågor och funderingar är betydelsefulla att tänka igenom innan man inhandlar en barnvagn då? Det är ju trots allt ett köp på några tusenlappar.

● Var ska vagnen köras mest? Bor ni eller du i stan eller har ni en mer lantlig omgivning?

● Hur många är ni som ska köra vagnen? Se till att ha en anpassningsbar vagn, alltså som går att höja, sänka eller justera på andra sätt.

● Se över möjligheterna för förvaring. Till de flesta vagnar idag kan man köpa till delar efter hand. Men ha det ändå i åtanke – kommer det behövas mycket plats för övriga saker?

● Finns det plats för bebisen att växa i vagnen? Och så i fall hur mycket? En ganska värdefull fråga att ställa sig – då det också är en ekonomisk fråga.

● Utseendet. Idag är något trendigt men imorgon kommer nya trender. Om man skaffar sig en vagn som har en utstickande design – se till att det går att byta ut senare. På de flesta vagnarna är suffletten är utbytbar, och det är ju den som syns mest.

Dessa punkter är utformade för att passa både dig, din eventuella partner och ert barn. Det finns mängder med andra tankar att tänka igenom för vagnkörarnas skull, till exempel: ska man ha en ny eller begagnad vagn? Kan vagnen justeras och bli en duovagn om det kommer ett till barn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *