En lägenhet utan matta är som en tavla utan ram

Hur fint man än har det i sitt hem så blir det aldrig riktigt korrekt om man inte har gardiner och mattor i sitt hem. Utan gardiner och mattor ser det alltid ut som om man är på väg att flytta in eller att man är på väg att flytta ut.

Vad menar jag med halvfabrikat?

Huset ser liksom halvfabrikat ut dvs den är inte riktigt färdig för att det ska bli en fröjd för ögat. Sedan anser jag att blommor i en lägenhet är också något som är helt felplacerad eller rättare sagt malplacerad.

Det neutrala inredningen tar över hos mig

Jag har också blivit en ganska neutral person när det gäller mattor och gardiner. Förut ville jag att dessa två inredningsprodukter skulle stå i centrum. Numera vill jag bara att de sak finnas men inte ta över med färg eller form. Deras uppgift är inte att ta över längre. Jag vill inte att någonting ska ta över en lägenhet utan allt ska vara så neutralt som möjligt. Jag har också svårt för massa tavlor och är sorten som bara har en tavla i hela huset.

Barnmattor

De har stort utbud på barnmattor för folk som har flera barn och vill inreda riktigt mysigt. Barn finns ju i hela huset så det är inte bara till barnens rum som man lägger in en barnmatta. Passar även bra till kök, badrum och balkong.

Atlas Hoppa hage rosa – barnmatta

Denna är klart de sötaste av de sötaste när man tittar runt på alla mattor. Atlas Hoppa hage är en maskinvävd barnmattor med en botten täckt av vita små prickar och en hopphage med en söt kanin på toppen.

Om jag ändå ska låta en matta ta över med färg och form skulle jag nog välja nedan matta. För den har dessa vackra färger som går i ljusgrön och ljusblå som passar till allt. Den ser ut som om man har hämtat den från Topkapi slottet där Osmanska kungafamiljen bodde på medeltiden i Istanbul.

Om jag vill att en matta som inte tar över hela inredningen skulle jag helst vilja ha en matta som täcker så mycket som möjligt. Jag vill inte ha heltäckningsmatta men den ska vara täckande så att man inte fryser när vinter och höst närmar sig i detta nordliga land.

Därför följer jag inredningsbloggare

Jag brukar följa olika inredningsbloggare på instagram fast då de som kommer från andra länder. För jag är lite trött på allt som är skandinavisk jag vill se mer färg och form från medelhavet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *