Jag ska bestiga alla berg som kommer min väg

Just nu har jag en stor önskan att jag ska klara av att bestiga Kebenekaise för att överträffa mig själv. Jag vill kunna få en bättre hälsa för var dag som går. Jag vill gå ner i vikt för var dag som går och detta kommer jag göra om jag bestämmer mig för att bestiga Kebenekaise. Varje år bestiger tusentals människor Kebenekaise så jag vill gärna bli en av dem. Det är också Sveriges högsta punkt så detta står högt upp på min lista just nu.

Kebenakaise består av två huvudtoppar

Bergsmassivet har två huvudtoppar. Nordtoppen har fast berg till  ca 2 000 meter över havet och är kal på sommaren. Sydtoppenhar fast berg till cirka 2 050 meter över havet, och är täckt av en cirka 40 meter tjock glaciär, som är Sveriges enda toppglaciär.

Ryggsäck viktigast av allt enligt mig

A och O är nog en bra ryggväska som du kan förvara alla dina saker i som kläder, ficklampa och en korv när du blir hungrig. Finns flera bra ryggsäckar att välja bland och jag har tagit fram den jag skulle välja om jag fick välja fritt från hemsidan. Du ska också ta med dig flaska vatten om du blir törstig.

Vandringskläder om du ska bestiga berget

Att bestiga Kebnekaise innebär att du vandrar i ett klimat som växlar mellan varmt och kallt. Det kan vara svårt att lista ut innan vad det blir för väder och hur varma respektive kalla kläder du har på dig. Bästa är att alltid ha något som är vattentät om det skulle börja regna. Kan vara svårt att hålla i ett paraply samtidigt som du försöker klättra upp för berget.  Vädret kan variera från att vara varmt och skönt vid foten av berget till snö och is på toppen. Rätt vandringskläder är därför viktigt och kan också vara orsaken till om du verkligen kommer att klara av detta.

För att säkerställa att du är bekvämt klädd under hela din vandring är det viktigt att förklara principen om lager-på-lager. Möjligheten att kunna ta av eller på sig ett klädlager när väderförhållandena ändras är viktigt. Därför kan det också vara bra med en ryggväska som du kan förvara dina kläder i om det skulle bli för varmt. Några steg upp kan också innebära att det börjar bli kallt och då kan du åter ta på dig kläder för att inte frysa. Du kommer bli varmare än vad vädret anger eftersom du hela tiden rör på dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *