Hur ökar du din försäljning 5 enkla tips

Oavsett vad det är du jobbar med och vad det är du vill nå ut med till kunder så finns det en gemensam nämnare för alla. Vad tror du att det gemensamma nämnare kan vara? Jo att du helt enkelt bör synas på google när folk söker på en vara eller tjänst som du säljer vidare till dina kunder.

Även om du är som jag en bloggare så kan du också anlita företag som hjälper dig att få en bättre rankning på Google. Tänk dig själv om du tex plockar päron och äpplen som du vill göra must av. Du gör i ordning din must och sedan söker du kunder. Du kan alltid hitta kunder om du själv går ut och söker dem. Men hur ska alla dessa kunder veta om att du existerar? De kan endast hitta dig om de tex googlar på ordet päronmust eller äppelmust. Kanske vill du även att de ska hitta dig när de söker på ekologiska frukter eller närodlat.

Jag håller just nu på att starta upp ett helt nytt företag som jag är otroligt hemlighetsfull med. Jag är ackrediterad journalist och blir inbjuden till olika pressmöten och på den vägen får jag bra kontaktnät som jag behöver för min framtida nätverk och kundkrets. Visst kan jag knyta bra kontakter med mitt fina nätverk som jag har byggt upp med tiden. Folk köper hellre från någon de känner igen än en helt vilt främmande människa.

SEO är viktigt som denna bild hittar folk om du optimerar ordet päron eller päronträd.

 

Mina 5 bästa tips på hur du säljer din produkt & tjänst

 1. Var en ärlig människa för folk är inte dumma de läser igenom dig direkt redan vid första kontakten. Man kan aldrig spela ärlig och sedan tro att man har lurat folk. Vad du än gör ljug aldrig för dina kunder.
 2. Ha respekt för dina kollegor oavsett om kunderna är närvarande eller frånvarande. Kunder känner direkt igen när det finns osämja i ett företag.
 3. Anlita företaget Våning 18 för att snabbt få in nya kunder genom google
 4. Ta inte på dig för mycket fasta kostnader för då slipper du stressa fram kunder. När du stressar fram kunder så känner de på sig det också
 5. Ha tålamod och stressa aldrig kunden eller dina kollegor allt kommer att ordna sig.

Du kan även göra marmelad med alla frukter i din trädgård och sälja på nätet. För att synas så behöver du också mycket besökare till din hemsida. SEO (sökmotoroptimering) är då det viktigaste om du vill sälja via din e-handel. Även om du har en trevlig liten fysisk butik så kan du få hjälp att optimera sidan så att närliggande kunder hittar till din butik genom nätet. Även här behöver du hjälp med sökord för att just dina kunder ska hitta dig.

Ska du göra must och marmelad så är ju dina sökord dessa:

 1. Marmelad
 2. must
 3. Närodlad
 4. ekologisk
 5. vitmanirik
 6. mellanmål

Nedan är de sista frukterna jag plockade för i sommar innan det blev höst. Jag älskar att ge tips på hur folk kan expandera sina företag. Jag har även stått på scen väldigt mycket på Stockholmsmässan inför flera hundra personer och givit dem tips på just SEO. Minns att folk tog bilder av mitt bildspel jag hade då jag gav väldigt bra information till publiken.

Jag fick också publiken och skratta många gånger då jag är mig själv oavsett om jag talar till en kund eller till en publik. Spela aldrig något du inte är för det ger intryck av osäkerhet och oärlighet. Det är trendigt att vara en bra medmänniska som andra kan lita på.

Nedan en hare också som är intresserad av närodlat och vitaminrika växter i Uppsala trakterna. Jag älskar djur och lägger ofta ut bilder av olika djur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *