Jag startade första fackförbundet för bloggare

Som bloggare för 10 år sedan växte bloggen för fort och detta skapade för många åsikter om det jag skrev. På den tiden läste inte redaktören igenom det man skrivit utan direkt stängdes den av. Detta blev jobbigt för mig så jag startade en fackförbund som hette B.I.F dvs blogg i fokus. Med mig hade jag 2 bloggare från Uppsala och 1 från Stockholm. I samma veva blev jag brutalt uthängd av bröderna Schulman där de fritt kritiserade min vikt utan att bli avstängda. Minsta lilla jag skrev om någon offentlig blev jag avstängd.

Ibland hände det att folk jag inte visste vilka de var påstod att jag hade hängt ut dem. Det var obehagligt eftersom jag inte hade en aning om vilka de var och de valde att vara anonyma. I min blogg hänger jag aldrig ut privatpersoner, företag eller organisationer. Jag finner det inte ens intressant och mina läsare finner det inte heller intressant. Blondinbella hänge ut mig och kallade mig för galen kvinna den dagen fick jag 17000 extra besökare och tusentals kommentarer mer än Blondinbella själv fick på en hel månad. Detta upprörde Blondinbella att någon verkligen kunde bli så uppmärksammad så hon fortsätta att hänga ut mig. När hon gjorde det för andra gången så blev jag kontaktat av media som ville höra hur jag mådde. Jag blev också brutalt uthängd i Flashback av folk som aldrig hade mötte mig utan de hade bara hört talas om mig. Folk började kontakta mina sponsorer och ställde massa frågor om mig. Folk ville veta allt om mig och jag blev den tiden Sveriges mest kritiserade blogg enligt Uppsalatidninge som även gjorde en intervju med mig. Blev också vald till Uppsalas mäktigaste mediaprofil och brädade både landshövdingen och f.d pastor Ulf Ekman för Livets ord.

Hur jag kunde se ut då på den tiden

Fackförbundet i Stockholm åkte till Uppsala och gjorde 4 sidor reportage om mig på den tiden. Detta tog en hel dag då jag också blev fotograferad, åt mat och blev intervjuad.

Kontoret där jag besökte för att skriva på ny fackförbund

Den tiden kunde man som bloggare både bli älskad och hatad. Här ser ni bla instagramkändisen och designen Lisa Anckarman med I love Hertiginnan t-shirt. Även min brorsdotter Emelie Bergstedt hyllade mig med denna t. -shirt den tiden då jag kallades för Hertiginnan af Uppsala. Fortfarande när man ringer min mobil säger min telefonsvarare välkommen till Hertiginnan.

Sveriges fackförbund är vidare organiserade under centralorganisationerna TCO, LO och SACO. Idag finns det flera väldigt mycket inom kollektivavtal som gör det bra för dig att vara medlem i ett fackförbund. Det var tidningen SKTF som då gav ut 4 sidor om mig som bloggare och varför jag ville starta en fackförbund för oss bloggare som levde heltid på bloggen. Det går ej att bara stänga av en bloggare från en bloggportal. Det är som att om konflikt råder på arbetsplats så ska man stänga av en person utan lön. Detta gick mig emot så pass mycket att jag gick ihop med flera andra bloggare och startade B.I.F.

Jag hade ändå ett gäng av fan som gjorde allt för att ändra offentlighetens bild av mig. De lyckades väldigt väl för jag blev väldigt väl bemött när jag klev in i olika affärer. Jag fick gå före kö många gånger och folk samlades kring mig med tusen frågor. Under den tiden då jag kände att för många hade blickar mot mig fick jag en s.k torgskräck och fick gå i terapi för att våga ge mig ut igen. Ensam tjej endast 27 år gammal på den tiden. Jag hade alltid assistenter med mig som skydd. När jag var på event blev jag filmad av folk som senare startade en hatgrupp om mig på Facebook. Det var folk som var ingifta med kungens vänner som startade den och skickade ut inbjudan till 300 inom tv och media. Kan ni förstå hur mycket gratis reklam jag fick på den tiden och var ett fenomen. Alla hade hört talas om mig, men ingen hade kommit i min närhet för att bekräfta alla rykten då jag aldrig svarade på frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *