Ju osynligare du är desto mäktigare blir du

Varför ska man vara osynlig för att få större makt tänker du? Jag har provat båda sidorna och har förstått att osynligheten är den drivande makten.

Jag har ruvat på en hemlighet sedan förra året då jag startar nytt företag tillsammans med tre andra aktörer. Vad det är för företag, varumärke mm stannar helt mellan oss. Vi vill aldrig gå ut i världen och tala om att det är vi som är ägarna. Vi ha tillsatt en styrelse av helt okända personer så att inget ska kunna spåra vidare till oss.  Jag har redan nu träffat ambassadörer för Kenya både de som jobbar i Stockholm och Kenya. Inom kort kommer jag även få träffa Vice presidenten för Kenya. Trots mina möten vill jag inte gå ut och berätta vad det är jag är aktiv i. Jag vill förbli anonym så att inte “apor” ska använda saker emot mig för att försöka dra ner mig till sin egen micro nivå. För är man på jakt så blir man själv jagad till slut detta förstår inte “apor”.

Efter alla misstag har jag insett att ju osynligare du är desto större makt får du att växa.

Vi ska därför också boka in möte med Företagarna.se för att se vad de kan göra för oss så att vi kan gå framåt. Jag har redan gjort marknadsplan vilket innehåller 200 olika företag som vi kommer då att komma i kontakt med. En marknadsplan gör man inte genom att sitta 4 timmar i sträck och säga “Om 3 år ska jag ha en omsättning på 3 miljoner kronor”. Då sitter man och fabulerar och endast i fablernas värld talar djuren. Man ska verkligen söka upp alla kunder genom att vara delaktig i nätverkande där dina potentiella kunder finns. Knyta kontakter och be om visitkort och tacka sedan för besöket när ditt företag är på G.

Vilka är Företagarna?

Företagarna är en organisation främjar intressen för över 70.000 företag och innefattar över 250 föreningar.  De erbjuder kunskap, nätverk och praktisk hjälp för att du ska nå nya höjder. Det som är mest intressant för mig är nog nätverk för att nätverka är A och O för att lyckas. Man kan ej låsa in sig på ett kontor och snacka tomt möte efter möte i tron på att dina kunder någon gång ska googla på dig för att sedan knacka på din dörr. Det är som att spela lotteri någon gång händer det?

Hur påverkar Företagarna dig för att du ska kunna växa som företag?

Företagarna driver massvis med politiska frågor för att förbättra förutsättningarna för små ägarledda företag på både nationell och lokal nivå. Jag tror ändå att man ska börja på lokal nivå och sedan via Företagarna växa nationellt dvs över hela Sverige.

Exempel på samlingsfrågor vi driver är:
Att minska regelbördan för företagare. Med regelbördan menar man att du som företagare lägger ner flera timmar i veckan på kontorsjobb. Detta ska du slippa till en större del för att kunna fokusera på företaget i stället. Jag själv är som duktigast på att knyta kontakter och hoppas att någon annan ska sköta det administrativa delen.

Att minska skatteuttaget för företag och företagare.

Andra hjälpmedel du kan få som medlem är:

Juridisk hjälp, krishantering och dokumentmallar.
Ekonomitjänster.
Förmåner på allt ifrån kontorsinredning till betallösningar och drivmedel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *