Allmänheten oroar sig för Elizabeth II:s hälsa

Storbritanniens drottning Elizabeth II mötte Kung Abdullah i hennes hem Buckingham Palace i mars tidigare i år. Drottningen såg lika stilig ut som vanligt och var mycket elegant i en lång, vacker klänning som matchades med många utsökta smycken. Den brittiska allmänheten var dock uppmärksamma och på några fotografier från mötet såg de ett stort, lila blåmärke på drottningens hand, vilket väckte de två frågorna om hur det uppstod och hur allvarligt det var för drottningen?

De första diskussionerna började på Twitter. Människor visade en stark oro för drottningens välbefinnande, men även om hon vid tillfället var 92 år gammal var hennes allmänna hälsa mycket bra.

Emma Hammett, läkare och grundare av organisationen First Aid for Life, pratade med brittiska tidningar och avslöjade att hon ansåg att blåmärkena hade uppstått från en liten skada som kanske var kopplad till hennes ålder:

“Det finns många möjliga orsaker till ett blåmärke på handen, från en olycka till en cirkulationsfråga, även om det är mindre troligt med tanke på det ovanligt varma vädret vi har haft,” sade Hammett. “Hon ser väldigt välmående ut annars.”

Det påstås att hon kan ta blodförtunnande medicinering eller steroider, vilket har förmågan att leda till att blåmärken uppstår lättare. Äldre människor är särskilt benägna att få blåmärken om de använder denna typ av medicinering.

Det är inte den första och sista gången som drottningen har synts med blåmärken, men som det ser ut nu verkar det inte finnas någon anledning att vara alltför bekymrad. Hennes majestät är överlag vid god hälsa har det meddelats allmänheten. Hon har inte varit tvungen att dra sig ur ett evenemang på mycket länge och vid det senaste tillfället var hon ändå tillbaka i offentligheten bara några dagar efteråt.

Trots sin goda hälsa var drottningen inlagd på sjukhuset nyligen och genomförde en operation för grå starr, rapporterade tidningen Guardian. En talesman för drottningen bekräftade att hon hade genomgått ett framgångsrikt, kort och planerat ingrepp för att behandla grå starr. Det

påverkade inte hennes närvaro vid några engagemang efter operationen, men hon bar solglasögon en kort period efteråt.

Drottningens hälsa kommer först En tanke är att drottningen skulle kunna köpa CBD-olja som börjar bli ett populärt tillskott. CBD-produkter som till exempel krämer används för topisk behandling av olika sjukdomar. Eftersom åtminstone Meghan och Harry verkar vara moderna i sitt synsätt om världen kanske de kan rekommendera det här trendiga tillskottet för drottningen.

Det är nämligen känt att CBD-kräm används framgångsrikt för att behandla blåmärken som uppstår vid olika operationer. Patienter som har fått blåmärken har enligt flera studier använt CBD-kräm för att hjälpa till med inflammation och reparera hudskador. I själva verket har medicinsk cannabis använts så långt tillbaka som det antika Grekland, där det användes för att läka sår, blåmärken och brännmärken på människor och djur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *