När jag jobbade på dagis

Sponsrat inlägg i samarbete med Muslinfilt

Jag har jobbat på dagis i flera år och då fick jag massor av erfarenhet hur barn fungerar speciellt när de är i grupp.

Jag kan säga att jag hade det otroligt under den perioden då jag jobbade med barn. Det fanns ett ställe som jag trivdes med otroligt mycket eftersom en av personalen var så duktig när det gällde barn. Hon hade fasta rutiner på precis allt. Jag fick inte ens ha smeknamn på barnen utan jag skulle säga hela namnet och fick inte förkorta någon av barnens namn. Tex om någon hette Carl så brukar folk kalla dem för Kalle och inte ens det fick man göra för henne. Hon var helt enkelt exemplarisk mycket duktig och pedagogisk när det gäller barn. Hon var också expert på hur de skulle gå till för att få barnen att sova. Jag minns två tvillingar som var pojkar och var väldigt busiga.

För mig var det en omöjlighet att få dessa pojkar att sova. När alla barnen hade somnat så brukade de hela tiden röra på sig. Ingen av barnen kunde somna samtidigt fast att alla gick in i s.k sovrummet samtidigt. När den första hade somnat så vaknade också den personen efter ca 20 min då den sista hade lyckats sova. Detta innebar också att man aldrig kunde vila när man jobbade på dagis.

Denna pedagogiska kvinna hade knep att få barnen att sova även de som var busigast. Hon gav dem babyfiltar som de hade tagit med sig från sina hem. Det finns härliga babyfiltar på Muslin.se som man kan använda sig av. De är mjuka och härliga att sova med. Det inger en viss trygghet för barn att kunna sova med en babyfilt.

Jag jobbade under några månader på dagis och sedan när jag förflyttades till andra dagis gav jag upp. För de hade inga rutiner och därför var barnen bråkiga och grät ofta. Det var sådan stor skillnad på dagis och dagis vilket gjorde att jag verkligen inte orkade jobba för någon dagis mer.  Jag slutade jobba på dagis och började utbilda mig inom medicin och juridik i stället då jag vill jobba som tolk.

Jag tyckte att de andra dagisen jag hamnade på var så jobbiga att jag hellre ville sopa hela dagen än att springa efter småbarnen. För när det inte finns några rutiner så märker man det direkt på hur bråkiga och högljutt alla barnen blir. Det blev som en krigszon med bara massa små skrikande ungar till slut. Dessutom hade jag på den tiden mycket migrän och orkade verkligen inte. Jag beundrar de som älskar att jobba på dagis för det är den mest energikrävande yrket jag någonsin har provat på.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *