Helhjärtad, så leder du i en ny tid

Helhjärtad, så leder du i en ny tid heter titeln på Josefine Lassbo nya bok och jag fick äran att vara bland de första att få ta del av denna bok.

Från baksidestexten: Vem är egentligen Du? Hur kan du skapa ett meningsfullt liv där du får lov att bidra, vara i ditt kreativa flöde och växa både som människa och i världen?

Jag har fått uppfattningen om att Josefine med sin bok vill ta fram vår rädsla och förvandla den till styrka. När jag började läsa boken så fick jag en förnimmelse över mitt eget liv där jag bestämde mig för att ändra på hur jag ser på saker.

Tex ett sätt att sätta värde på sig är att ställa villkor på andra. Om du ens har behov av att sätta villkor för att på det sättet bekräfta ditt värde så har du dessvärre inget värde. När du i dig själv känner dig värdig så vet andra om det utan att du behöver sätta villkor på dem.

Nu speglar boken kanske inte just kärnan i det privata utan mer om du vill utvecklas och tro på dig själv när du ska skapa eller göra karriär. Den är bra som en studiebok för dina anställda och vore enligt mig den perfekta julklappen till alla anställda.

Josefine har tydligt ritat upp olika diagram och cirklar för att förklara så utförligt och bra som möjligt. När jag ser hur folk ritar ut för att förklara något som är abstrakt tänker jag på den tid då jag för första gången ville utvecklas personligen. Jag hade hamnat i en situation där jag ansåg att ingen människa kunde hjälpa mig. Bara jag själv kunde hjälpa mig själv bara jag utvecklades personligen.

Denna bok borde jag fått på den tiden då jag behövde den som bäst tänker jag. Det har också en mening att jag ska ha den nu då jag ännu en gång befinner mig i en situation där jag inte vet vilken väg jag ska gå.

Många författare har jag haft kontakt med genom tiderna sedan jag blev en offentlig bloggare. Varje författare som hör av sig är för mig en ära och tillgång. Alla har de rest eftersom att läsa en bok är att resa och jag har sådan otrolig respekt för alla som ger ut böcker. Jag har själv försökt ge ut en bok som jag känner att jag aldrig blir färdig med. Detta för att jag vill bli färdig med en sak i livet innan jag kan stå för det jag har skrivit. Ger jag ut den innan jag har löst mina egna problem kan jag heller inte vara en förebild för den som ska läsa min bok.

Tack ännu en gång Josefine för denna fantastiska bok som jag nu ska läsa färdigt då jag är mitt i den och även om jag läser ut den ska jag inte avslöja allt i bloggen. Detta för att mina besökare själv får ta reda på allt om boken genom att själva läsa den. Det fantastiska är att jag också är reikimästare precis som Josefin är. Detta gör också att man bara förstår varandra utan att behöva sätta ord på allt. För det är också vad som borde ske mellan människor om vi kunde komma i håg vilka vi var och vad vi är här på jorden för. Människan är den enda varelsen som har glömt bort sitt ursprung.

Info om själva boken

Författaren Josefin Lassbo är serieentreprenören som undersökt sambandet mellan inre och yttre
världar. I den här boken har hon lagt ett tusenbitars-pussel av femton års iakttagelser, egna
erfarenheter och tidsfenomen. Resultatet är en naken resa mellan misslyckanden och framgångar,
smärta och glädje, som för läsaren genom processen att designa sin egen framgång.
– Jag tror att många läsare kan känna igen sig i tankar och upplevelser och både få skratta åt det
hopplösa, få inspiration och känna samhörighet. Bokens struktur är uppbyggd runt utvecklingsmetoden Den Reflekterande Cirkeln, som Josefin själv formulerat.

Josefin Lassbos biografi

Josefin Lassbo är en av Skandinaviens främsta experter på integrerat ledarskap. Hon är ensamstående mor till två tonårspojkar, och en förändringsledare som på ett unikt sätt
kombinerar designtänkande och ett holistiskt perspektiv. Josefin har sin bakgrund i den
tidiga ekomoderörelsen och belönades med Business Region Göteborgs pris för årets
Business Rookie genom att ta hållbart mode till en ny nivå, genom sitt omfattande
samarbete med SAAB/GM. Med 30 .ås erfarenhet inom personlig utveckling och som reikimästare är hennes passion att skapa helande och tillväxt för både individer och företag som
inte lever sin högsta potential. Under
en åtta år lång period vandrade Josefin i ”Själens mörka natt”, en stor andlig initiering, där
hon mötte alla sina rädslor: misslyckande, fattigdom, svek och sitt eget mörker. Under den
tiden kalibrerade hon hela sitt väsen, lärde av många stora personligheter, och blev en lärare
själv. år 2017 grundade Josefin The Wholehearted Academy, en plattform för personlig och
professionell utveckling, där hon erbjuder sitt unika system för integrerat ledarskap: Den
Reflekterande Cirkeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *