Skip to content
Okategoriserade

Är du en kaffe eller en te människa?

Om du är brittisk så är du en te människa är du en svenne är du definitivt en kaffemänniska. Egentligen spelar ditt ursprung inte någon roll gällande vem du är när du ska dricka kaffe eller te.

Jag började min kaffe resa för ca 5 år sedan. Innan dess drack jag varken kaffe eller te. Jag hade liksom ingen tålamod att dricka något varmt. Jag är sorten som dricker allt snabbt och klarar inte av att dricka något som är varmt långsamt för då får jag abstinens till slut. Jag började dricka kaffe för 5 år sedan pga av en väninna som alltid ville ha kaffe efter maten. Till slut för att kunna engagera mig i henne så började jag att dricka kaffe. Jag började dricka kaffe till min frukost och sedan vilket fick mig att alltid längta efter frukosten. Så fort jag kände lukten av kaffe så blev jag hungrig för jag förknippade kaffe med frukost. Jag hade alltid goda mackor med smör, kaviar, ost och gurka vilket gjorde att när jag kände lukten av gurka också blev sugen på frukost.

köpa te online

Efter att ha börjat med kaffe varje morgon så ville jag ha kaffe även till lunch och kväll. Så nu dricker jag kaffe 3 ggr per dag. Te glömde jag bort helt och har nog ingen tid att lägga te någonstans under min dag. Jag har haft massor av teprovningar med olika företag för en tegrossist jag jobbar med.

Tips för att välja bästa kaffebryggare hittar du hos Allt det bästa en sida där man hjälper folk att välja rätt oavsett vad det är man ska välja.

Hur gör man för att välja en bra kaffebryggare?

Tidsoptimisten den som tror att dygnet har 48 timmar

Om du har otroligt bråttom med allt på morgonen och känner att tiden inte räcker till så ska du fundera över ditt kaffe alltför länge bör du kika närmare på en kaffebryggare med hög effekt. Detta kan man vanligtvis se på paketet, så håll utkik efter kaffebryggare med en effekt på 800-1 500 W. På så vis får man sitt kaffe klart på rekordtid. Det ska liksom gå så fort som möjligt och spara tid så mycket som möjligt.

Kaffets värme

Om man satsar på en kaffebryggare med en lägre effekt kan man nog lista ut att det kommer att ta en relativt lång tid för kaffet att bli klart, men det finns dock fördelar med dessa modeller. Kaffet förblir nämligen varmt under en lång tid, men man slipper att det smakar bränt. Jag gillar tex inte när kaffe smakar bränt dvs mörkrost. Jag gillar ljusrost och med bara ytterst lite kaffe i.

Termos underskattad verktyg

Det finns vissa kaffebryggare som kommer utrustade med en termos som man kan ta loss från kaffebryggaren när den är klar. Den här varianten av kaffebryggare kan vara mycket händiga om man ska ha bryggaren på kontoret där många personer vill njuta av kaffe – eller helt enkelt i hemmet om man ofta bjuder in gäster.

Detta är också bra om du ska ta med dig kaffe ut till trädgården för att sitta och umgås med grannarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *