5 sätt att skapa passiv inkomst

Vill du tjäna pengar när du sover? Såklart du vill för annars vore du ju inte en logisk människa om du sa nej till detta eller hur?

 

– Om det är möjligt att skapa en prenumeration och inte bara engångs-köp, sträva efter det.
– Tänk alltid: hur kan jag bygga detta så att det inte kräver något jobb alls från mig. Tex skapa inte företag med folk som väljer att bli passiva praktiskt men i ord låtsas vara aktiva.

– Och i de fall där det krävs visst manuellt jobb från dig, tänk: Okej, det krävs lite jobb här. Hur kan jag göra det jobbet så enkelt att jag kan delegera det till vem som helst. Bygg processer som är superenkla att utföra för någon annan. Tänk bara på att passiva delägare kan du aldrig få in i ett arbete hur lätt arbetet än är.
– Passiva inkomster kommer från att du skapar något en gång, och får betalt långt efter att du skapat det.

Digital business

Men om du lyckas bygga digitala affärer, öppnar sig en fantastisk möjlighet för att skapa passiv inkomst.

Låt mig ta några exempel som är enkla att skapa:

– E-böcker, blogg

– Onlinekurser
– E-handel
– Ljudböcker
– Blogg eller YouTube-kanal som inte kräver ständig uppdatering (passiva inkomster på gammalt men relevant material) Jag bloggar som ni kan se och har därför en bra passiv inkomst hela tiden.

Tänk på att det finns många konkurrenter där ute. Skapa material som är unikt och som verkligen är värt att köpa för kunden. Helst ska det vara så specifikt att det inte går att hitta någon annanstans. Och så allmängiltigt att det finns åtminstone en liten, köpstark målgrupp. De flesta som lyckas inom den här kategorin har små men internationella målgrupper, och därmed bör du överväga att skapa på engelska eller ett annat stort språk.

Gör en Blondinbella sälj utomlands

Tex kolla Blondinbella som åkte till arabländerna och sålde sina skönhetsprodukter och blev rik på kuppen. I Sverige säljer hon tyvärr jättedåligt för de ligger alltid i en REA korg.

Royalties

Exempel: Skapa och ladda upp dina fantastiska bilder och videos på exempelvis Shutterstock. Alla användare där kan sedan ladda hem dina verk och använda dem i sina kanaler. Och varje gång någon gör det, får du royalty.

Låna ut pengar

Det dyker upp allt fler plattformar där du kan låna ut pengar till andra människor eller till olika typer av projekt, och få avkastning i form av ränta. Exempel på dessa är Toborrow, Tessin, Trine etc. Det här är en ganska ny marknad. Spana gärna in den och försök hitta de mest trovärdiga plattformarna, men var också lite försiktig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *