En ny look för bilen

Viss känns det helt naturligt att göra en liten ”makeover” då och då. En tur till frisören, fixa naglarna, gå på massage. Det finns ingen brist på saker att göra om man vill piffa upp sig själv lite ibland. Det finns ju till och med spa och massage för hundar och andra husdjur!

Men hur är det med bilen egentligen? De flesta av oss tar en sväng till macken då och då för att pliktskyldigt tvätta av vår ”pendlarmaskin” eller vad man nu använder bilen till. För de flesta av oss är det väl ändå mest ett praktiskt fordon som underlättar i vardagen. Att hämta barnen på dagis eller åka och storhandla blir liksom så mycket lättare med bilen.

Total makeover för bilen: foliering

Ändå så finns det en viss tjusning med att ha en välvårdad bil. Lite ungefär på samma sätt som man brukar säga att skorna avslöjar personligheten kanske man kan dra slutsatser om en person utifrån hur bilen sköts.

Jag trillade in på en sida om foliering för bilen som visar att det finns mängder med olika slags folier för bilar. Det är ett sätt att snabbt ändra utseendet på bilen. Har ni sett de där mattfärgade bilarna som ser ut att ha någon form av kolfiberimitation? Löjligt eller häftigt – det låter jag er avgöra, men det roliga är att det finns så mycket mer att välja på.

Så vad är egentligen foliering? Jo, det innebär att ett proffs lägger ut en tunn folie av vinyl eller aluminium på bilen. På en eftermiddag förvandlas bilen och får ett helt nytt utseende. Vill du förvandla din vita herrgårdsvagn till matt olivgrön eller chrome? Inga problem. Vad sägs om glänsande rosa? Det går att foliera enbart taket om du så vill för att få en racerkänsla.

Jag har hört att det kostar mellan 15 000 och 25 000 kronor att fixa foliering men det håller i cirka tre år och skyddar dessutom lacken. Man skulle kunna tänka sig att det blir lite tufft att tvätta bilen om man har en folie på utsidan, men tydligen klarar folierade bilar biltvätten. Man ska dock undvika gamla tvätthallar med utslitna borstar. Starka avfettningsmedel och polering ska man också vara försiktig med.

Inte bara bilar

Det finns en hel värld av möjligheter med folie. Trött på färgen på köksluckorna? Då är det bara att dra på en bubbelfri folie och vips så har köket fått en helt ny karaktär! På samma sätt går det utmärkt att foliera vilket bord som helst, stolar eller varför inte båten? Kul verkar det vara i varje fall. Man kanske skulle prova?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *