Kost vid artros och liknande sjukdomar

Sponsrad inlägg i samarbete med artros.org

I går träffade jag en väninna som hade ont i alla sina leder. Jag masserade hennes ben för att värken skulle försvinna.

Obs det är inte nedan väninna som har artros utan nedan väninna hade med sig fiskoljan som jag fick prova.

När jag hade masserat ett tag så började jag massera en av hennes fötter. Väl där upptäckte jag att hennes långtå ej gick att böja så som man kan böja alla andra tår. Jag talade om för henne att detta är säkert början på hennes artros. Hon har en gång blivit opererad för just dessa ledvärk och jag bad henne visa denna tå för sin läkare som kan vara en början och orsak till att hon har drabbats av artros.

Det finns olika sätt du kan göra om du lider av atros. Det kan tex vara att du ska röra på dig mer och helst i vatten för då blir dina leder mjuka. Du ska tänka på vad det är du äter för ju mer rawfood desto bättre tydligen för hela din hälsa och inte bara din artros. Fiskolja och omega3 är något du behöver lägga stor vikt på. Det är A och O för att dina leder ska bli mjukare. Själv har jag provat massor av olika fiskoljor på marknaden och ingen av dem hjälpte. Nu har jag äntligen hittat en som verkligen hjälper mig för mina leder. Det är inte bara mina leder utan hela min hy har blivit bättre bl.a min eksem som många säger är psoriasis artrit. Denna fiskolja (omega3) jag använder är från fisk som föds naturligt och inte odlad fisk. För jag märker att denna jag använder just nu är den enda som har hjälpt mig bland tusen olika jag har provat.

Något som är bra är tillskott som E-vitamin, C-vitamin och selen minskar sjukdomssymtomen. Vid artros och andra immunologiska sjukdomar finns en studie som visar att ett stort och frekvent kostintag med C-vitamin- och fiberrika livsmedel minskar artrit.

Jag själv har börjat göra smoothies på grönsaker och inte frukt. Jag tror att man behöver äta och dricka mer grönt för att hålla i gång sina antioxidanter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *