Skip to content
Uncategorized

Den eviga frågan: AIK eller Djurgården

 

Kungen har egentligen inte varit hemlighetsfull med att han hejar på Djurgården. Och det har inte hindrat honom från sina plikter till AIK och han gav dem sina varmaste gratulationer när de vann SM-guld förra året. Att kungen håller på Djurgården är egentligen heller inget konstigt. Under sin uppväxt gick han på internatskola på Östermalm, där de flesta är Djurgårdare, och AIK är den idrottsförening som kungahuset sedan länge har stöttat, vare sig familjemedlemmarna vill eller inte.

Nya frågetecken inför ett nytt VM

Kungafamiljen brukar ses på diverse idrottsevenemang, och fotbollsmatcher i synnerhet. Prins Daniel är den som på senare år har setts mest när AIK har spelat, men när det vankas landslagsspel är det ofta som resterande medlemmar i kungafamiljen sitter på läktarna. I år är det dags för ytterligare ett världsmästerskap i fotboll. Dam-VM arrangeras i Frankrike i juni och det förväntas bli det största mästerskapet för damer hittills. Biljetterna är redan slutsålda och kungahuset har ännu inte meddelat om de kommer att närvara vid någon av matcherna.

Den svenska kungafamiljen tillhör ett av de mest aktiva kungahusen i världen. De spelar tennis, åker skidor, rider, spelar golf och mycket annat. De främjar ett aktivt levnadssätt och både kungaparet, barnen och deras respektive har startat flera stiftelser för att främja just idrott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *