Vad innebär fox hunting?

Fox hunting på svenska innebär räv jakt och detta innebär att man jagar räven för dess päls helt enkelt. Taskigt men sant.

Jag själv skulle aldrig kunna jaga ett djur för pälsens skull. Jag kan förstå detta förr i tiden då man jagade djur för att göra vinterkläder av dem. Jag kan inte förstå att man jagar djur för att bli snyggare. Det heter den enes död den andres bröd. Det ska inte heta den enes död den andres fåfänga då är det något som inte stämmer. De har så fina jaktkläder när de är på jakt dessutom.

Kung Carl Gustaf jagar också

Man bedriver räv jakt dvs fox hunting främst i Angosaxiska länder som England och USA. Även i skandinaviska länder pågår räv jakt och jag har då även sett bilder av vår kung Carl Gustaf när han är ute i skogen och jagar. Vet inte heller varför folk med mer pengar bedriver just denna sport.

Engelsk rävjakt är en traditionell form av jakt på främst räv som har utövats inom de anglosaxiska länderna och där jaktdeltagarna rider på hästar, samt att villebrådet jagas av ett hundkoppel.

Tiderna för jakt ändras beroende på var du bor. Tex jag bor i Uppsala och då är det mellan 1 augusti till 15 mars som man jagar. Jag har aldrig sett att man jagar i Uppsala. Vad jag däremot har sett är att man kan gå kurser i jakt. När man väl söker in på dessa kurser så kan man bara gå dem just från 1 augusti t.o.m 15 mars. Vill du själv gå kurser i jakt och då behöver snygga jaktkläder? Du kan hitta dem hos PN Jakt AB.

Prins Charles & fox hunting

Det var också på dessa räv jakter som prins Charles alltid tog med sig sin älskarinna Camilla Parker Bowles. Camilla är numera hertiginna av Cornwall, tidigare Parker Bowles, född Shand, med andra förnamnet Rosemary, hertiginna av Cornwall och Rothesay, grevinna av Chester och Carrick, baronessa av Renfrew, född 17 juli 1947 i London, är hustru till Storbritanniens tronarvinge prins Charles.

Regler för räv jakt

Det finns också massa regler som du måste följa tex gällande ammunition. Behöver du luftgevär så behöver du också ett fint vapenskåp. Du måste låsa in ditt gevärskåp också så att obehöringa ej kommer åt dem.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *