Tips på bra weekendresor i vår

Har vardagen blivit för mycket? Längtar du att komma iväg, om så bara för några dagar? Här kommer några tips på några härliga platser du kan välja som resmål!

Beläget på Irlands östkust är denna sköna huvudstad ett utmärkt resmål på våren. Naturligtvis finns det gott om pubar att välja på för en drickapaus, och Guiness Storehouse är ett 7 våningar högt museum där du kan få veta mer om ölets historia, för att sedan njuta av en pint på Skybaren. För den shoppingsugne finns mitt i stadens centrum Grafton Street, en stor aveny med massor av butiker och restauranger. Vill du hitta det bästa boendet för dina behov, oavsett om du vill hålla dig så nära centrum som möjligt eller om du vill utgå ifrån utkanten av staden, kan du hitta det på hotelldublin.se.

Ännu en hamnstad, denna gång beläget i Polen på östersjöns sydöstra kust. Det kanske inte är hit man åker i första hand för sol och bad, men Gdansk har mycket annat att erbjuda. Den mest utmärkande delen av staden är Długi Targ (Långa torget). Kantat av vackra gamla byggnader med underbara utsmyckningar är det en njutning bara att strosa igenom torget och insupa allt, men naturligtvis finns här också butiker och restauranger, som dessutom är något billigare än i Sverige.

Staden är också hemvist för Mariakyrkan, världens största tegelkyrka med plats för 25 000 besökare. Vill du hellre shoppa finns Galeria Baltycka Shopping Center med sin blandning av lyxiga märkesaffärer och billiga butiker. En weekendresa är en lagom längd för att hinna med att se det mesta som Gdansk har att erbjuda. Stenalina erbjuder turer till och Gdansk

Med en betydligt större chans för sol och värme under våren än i våra nordliga breddgrader kan Rom i Italien ge dig en uppiggande weekend. Med sin otroliga kulturhistoria, världsberömda mat och ett enormt urval av turer och nöjen är staden en säkert kort för den som vill byta miljö för ett par dagar. Platser som Colosseum, Forum Romanum och Pantheon är platser du borde besöka minst en gång i livet, men under en weekendresa kan det vara bra att fokusera på ett av dem istället för att försöka klämma in alla på en gång. Väljer du Pantheon har du dessutom torgen Piazza Navona och Campo dé Fiori alldeles i närheten, där en promenad före eller efter middagen kan förgylla vilken dag som helst. Du hittar prisvärda resor till Rom på sas.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *