Petter Stordalens affärshemligheter

Om du inte redan har läst Petter Stordalens bok ”Min Hemlighet” så försök att läsa den. Jag själv har inte läst den, men jag känner en kille som har läst den och rekommenderar den.

Nedan ser ni Petter utanför Globen som jag besökte häromdagen när ICA gruppen bjöd in mig för framtidsmötet.

Jag och du som läser bloggen känner säkert till honom som Nordens hotellkung. Jag har gemensamma bekanta med Petter Stordalen som är bosatta i Norge.

Jämför lån hos Enklare.se

Enligt mig så är det smartare att försöka ta ett lån utan fysisk möte om man ska komma någon vart. Jag hade bokat en tid hos banken men jag kände att jag verkligen inte orkade ta mig dit. Därför ska jag i stället ta kontakt med Enklare.se för att se om de kan hjälpa mig med ett lån. De har själva hjälpt 200 000 personer med att jämföra lån utan att man behöver träffa dem fysiskt. Och när du har läst boken ”Min hemlighet” förstår du också vilken enorm drivkraft som ligger bakom Petter Stordalens framgångar. Han säger själv att han är högst medelmåttig på det mesta.

De som har läst boken ger sina bästa tips och mer om dem kan du läsa nedan:

Förhandlingsknepet som fungerar

Petter Stordalen berättar att hans mål med varje förhandling är att det ska finnas två vinnare. Och du får två vinnare genom att vänta med att lägga fram dina egna behov. Detta fungerar om du också samarbetar med människor som är normala. En onormal människa är oresonlig som du aldrig kommer att göra nöjd därför ska du vända sådana ryggen enligt mig på alla plan. Jag tror ändå att även Petter har tagit lån och jämfört lån innan han blev så stor som han är i dag. Nog har de haft kunder som Petter Stordalen på Enklare.se eftersom man slipper slösa tid på fysiska möten och att försöka ta sig dit om man nu bor långt bort från banken.

Objektiva idéer

När ett viktigt beslut ska tas på Nordic Choice, vill Petter Stordalen få med sig alla på båten. Därför lägger han fram idén så objektivt som möjligt för sina anställda, utan att berätta vad han själv tycker. Objektiviteten tvingar dem att säga vad de egentligen tycker. Och genom att få många människors input kan ha ta beslut som baseras på olika kompetenser och infallsvinklar. Detta sätt gör även Nelson Mandela då han i sin tur fick lära sig av sin pappa som var hövding. Nelsons pappa brukade tala sist på alla möten för då hann han höra alla andras åsikter innan han delade med sig av sin åsikt. Detta är också en av mina hemligheter för att lyckas jag försöker lyssna mer än jag talar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *