Fem tips som ökar fettförbränningen när du promenerar

Är det bättre att promenera innan frukost om man vill bränna mycket fett? Denna fråga fann jag i min mail idag och det är onekligen så att vissa frågor dyker upp oftare än andra.

Connoisseur magasin

Jag har suttit och funderat över om det verkligen är nödvändigt att promenera innan frukost och vad det egentligen kan ge mig gällande fettförbränning. Att gå upp och ned för trapporna på Stadshuset bränner mycket fett för jag har sprungit mycket i dem.

Promenader är, oavsett när på dygnet de sker, en bra motionsform. Normalt bidrar fett och kolhydrater parallellt till vår energiförsörjning. Medan kolhydratlagren är begränsade fördelat som glykogen i lever och muskulatur, så har vi i princip obegränsat med fettreserver. När kolhydraterna är slut tvingas kroppen gå över på fett för sin energiförsörjning.

Efter en natts fasta är leverns glykogendepåer tömda. Så tänk också på att inte gå och lägga dig supermätt. Jag vet att man alltid är sugen på något om kvällarna fast i den mån du kan så ska du låta bli att äta på kvällarna. Leverglykogenet har under natten använts för att stabilisera blodsockret och försörja hjärnan med energi. Insulinhalten är låg när vi vaknar vilket gör att nivån fria fettsyror i blodet, och därmed fettförbränningen, är hög. När vi äter höjs såväl blodsocker som insulinnivåer vilket gör att kroppens förutsättningar att bränna fett försämras. Jag har också fått lära mig på en mässa att man ska aldrig äta godis på fastande mage då ökar insulinnivån väldigt högt. Äter du däremot på en mätt mage så ökar inte insulinet lika högt. Detta tror jag stämmer väldigt bra för när man är hungrig är man också extra godissugen, i varje fall jag är det.

Därför kan morgonpromenad innan frukost medföra en högre fettförbränning än om man promenerar efter frukost. Det förutsätter dock att man orkar ha ett lika aktivt rörelsemönster och samma höga intensitet på promenaden innan frukost som om den skett efter frukost. Tänk bara på att dricka ett glas vatten innan du ger dig ut på en promenad. Med en måltid förbättras förutsättningarna att orka mer och längre. Med frukost innan promenaden kan du därför hålla ett högre tempo och gå en längre runda – det är det bästa för såväl flås som fettförbränning.

Så här kommer även bästa 5 tipsen för fettförbränning

1) Ät långsamma kolhydrater som mörk bröd
2) Promenera varje dag till jobbet och ta även trapporna
3) Ät inga snabba kolhydrater som godis och coca cola
4) Klä dig varmt för då förbränner du bättre
5) Drick mycket vatten

Hos Fettförbränningen.nu kan du hitta måltidsersättningar som kan hjälpa dig när du känner sug på kvällarna. Jag har alltid ansett att kvällar är boven till att man har svårt att gå ned i vikt. Ju tidigare på dagen du rör dig desto snabbare går du ner i vikt. Ju senare på kvällen du äter desto snabbare går du upp i vikt.

Grönt kaffe bränner också fett

Precis som grönt te så innehåller grönt kaffe polyfenoler. Dessa polyfenoler finns även i fisk och alger i havet är väldigt rika på antioxidanter. Forskning har även visat att grönt kaffe har en blodtryckssänkande effekt också. Till skillnad från vanliga kaffedrycker är gröna kaffebönor fattiga på koffein. Så vill du ha koffeinfri kaffe är detta ett bra alternativ fast denna har ju lite koffein i sig ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *