Dina ögon avslöjar ditt öde

Om vi ser någon som vi attraheras av vidgar sig våra pupiller. När vi är förvånade blir våra ögon bredare. Ögonen fokuserar på en specifik punkt när vi försöker komma ihåg något, och de sänker sig när vi fastnar i eftertänksamhet.

Ögonfärg hos människan är färgen på iris. Ögonfärg kategoriseras vanligen i huvudgrupperna brun, blå, grå, grön samt melerad, det vill säga en blandning av dessa färger. Färgerna förekommer i olika mörka och ljusa nyanser.

Skillnaderna i ögonfärg hos människan beror i första hand på skillnader i mängden av melanin i iris. Ögonfärgen är en ärftlig egenskap. Minst tre gener är inblandade i att bestämma ögonfärgen. Ärftligheten är komplex, med flera olika kombinationer av recessiva och dominanta gener. Det innebär att ett stort antal kombinationer hos barn och föräldrar är möjliga.

Ögonfärgen kan förändras. Ett barn kan födas med blå ögon, men när produktionen av proteinet melanin så småningom ökar när individen utvecklas, kan färgen efter cirka 6 månader till ett år övergå till brun.

Har du problem med dina ögon kan du också få laser behandling och dt är inte alls så dyrt för två ögon kostar ca 16500 kr hos Lirema. Du kan få gratis online konsultation hos dem och få alla dina frågor besvarade. De har även ögonoperation och när du konsulterar dem så får du också reda på vilken metod som skulle passa dig bäst. Du kan ringa eller maila dem så får du också svar från dem. Det är också lättare med dessa behandlingar än att ständigt bära glasögon. Jag har burit glasögon och jag kände mig frånvarande när jag bar glasögon. Ditt öde är kanske att bära glasögon eftersom dina ögon talar om vilket öde du ska ha.

Lirema Ögonklinik i Stockholm och Malmö erbjuder bästa ögonlaserbehandling med kvalitetssäkring till bästa och billig pris. Bor du i närheten tex som jag i Uppsala så är det också bra att besöka Lirema eller ringa dem för konsultation. Det bästa är alltid att besöka dem och kolla upp dina ögon.

Mer om våra ögon tex vad innebär Onda ögat?

Det onda ögat är en förbannelse som tros utgjutas om någon med onda avsikter stirrar på en person. Tron är att om man stirrar för länge på en person så kan man skada denne med onda krafter. Tron på det onda ögat är ursprungligen en antik vidskepelse som återfinns i många kulturer, framför allt länderna omkring Medelhavet, Arabien, Turkiet, hela vägen till Indien. I folktro är uppfattningen om det onda ögat att det är ett slags negativ kraft. Många jag känner tror på onda ögat och ibland tror jag också på detta då otur med hälsan har följt mig väldigt länge.

Bland skyddsmedel mot onda ögat är skrivna trollformler, gester och amuletter vanligast. Överallt finns föreställningen att genitalia samt vassa och spetsiga föremål, särskilt djurhorn skyddar mot onda ögat. I Sydeuropa brukas även horn- eller fallosliknande amuletter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *