Uppsala är verkligen en cykelstad

Sedan 1164 är Uppsala kyrkligt centrum i Sverige i och med dess ärkebiskopssäte inom Svenska kyrkan. Uppsala universitet, grundat 1477, är det äldsta sätet för högre utbildning i Norden.

Man brukar säga om Uppsala att det finns 3 typer av folk här:
1) Bibelskoleelever
2) Folk som jobbar på Akademiska sjukhuset
3) Studenter

Just vid Resecentrum är det många som parkerar sina cyklar. Jag tror att folk som pendlar från Stockholm har sin cykler parkerad där för att använda cykeln i Uppsala. Kan också vara tvärtom folk som redan bor i Uppsala, men pendlar till Stockholm tar sig till Resecentrum med cykel. När de har cyklat  färdigt tar de tåget vidare till Stockholm. Sedan har de kanske en cykel som väntar på dem i Stockholm också. Själv skulle jag aldrig kunna jobba i en annan stad. Tid är också värdefullt så man ska nog inte resa varje dag för jobbets skull. Då stannar jag hellre i Uppsala och cyklar överallt i stället för att avsätta extra tid med cykel.

 

Det är just studenter som också är cyklisterna i Uppsala. Så såg det ut i Uppsala runt 80 och 90 talet. Nu år 2000 ser man även mäklare, jurister och chefer med kostym som cyklar till jobbet. Folk är så måna om att motionera dvs vardagsmotion att de hellre tar sin cykel än bilen till jobbet. Folk lägger också mer pengar på en dyr cykel än hjälpmedel för sin cykel.

Hos Cykelkraft.se finns allt inom cykel och sport som nedan cykeltröja för dam. Det är av mycket bra kvalité och mycket bra pris så jag slog till direkt. Jag kommer både använda den när jag cyklar och till vardags. För den är också supersnygg som vanlig tröja. Cykelkraft har fler cykeltröjor för alla smaker och behov.

Jag har ingen cykel i dag och jag hoppas kunna köpa en cykel för att sedan kunna använda mig utav dessa hjälpmedel. Jag vill kunna cykla till jobbet i stället för att åka bil. I dag promenerar jag till jobbet varje dag, men tar bilen hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *