Av alla sporter väljer jag ridning

Jag har ridit i många år av mitt liv och byter inte ut ridning mot något annat sport. Det är mitt enda sätt att sporta och vara nära djur.

Av alla djur så älskar jag mest kaniner, lamm och hästar. Av alla hästsorter så älskar jag islandshästar just för att de är så matglada som jag är. Alla människor väljer hund efter hur de ser ut och jag väljer häst efter hur min egen kropp ser ut. Jag har verkligen höft och bröst och väljer också hästen som är som min spegelbild.

För att kunna rida en häst så måste din och hästens personkemi gå ihop. Är du rädd för hästen så förlorar hästen respekten för dig och dessutom förtroendet för dig. Hästen är mycket intelligent varelse och läser av oss människor väldigt väl.

Häromdagen när jag hade slutat jobba och gick ner i garaget för att hämta min bil från Svava Gallerians garage såg jag världens sötaste hund som tillhör en butikschef. Jag satt mig på huk och ropade på hunden. Jag hade aldrig förut träffat denna hund, men hunden sprang med glädje till mig. Om du älskar djur så kommer djuret att känna på sig det och både få förtroende och respekt för dig.  Har du också som jag en favoritsport? Min är och förblir alltid ridsporten och nu kan du också satsa på betting inom just sport. Här hittar du de 10 bästa

Vilken häst passar dig?

Rätt häst till rätt ryttare. En oerfaren ryttare på en äldre säker häst, en erfaren ryttare på yngre och oerfaren häst. Det är en bra grundregel att utgå ifrån.

Tänk på att alltid låta hästen vara häst! Hästen tänker inte på samma sätt som vi människor. Lär dig ”läsa” hästen så förstår du den bättre. Två saker ska du ha i minnet när du håller på med hästar, tyck om din häst, men lär den också att det är du som bestämmer. Så fort det är fler än en i hästens värld, krävs en ledare. Därför är det viktigt att hästen litar på dig och uppfattar dig som sin ledare. Ett lyckat ledarskap bygger på ett ömsesidigt förtroende. Respektera hästen men kräv också att hästen respekterar dig. Hästen är inte dum av naturen, det finns alltid en orsak till varför den reagerar som den gör. Ta reda på orsaken, så hittar du snart lösningen på varför det blev som det blev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *