Fina varumärket KRISS of Sweden i Länna Uppsala

Det finns ett otroligt bra mode märke i utanför Uppsala som heter Länna som gör dam kläder med otroligt bra kvalité.

KRISS ett Svenskt modeföretag som har över 80 butiker i Norden, Tyskland, Belgien och Schweiz. Deras huvudkontor ligger i Länna utanför Uppsala. Länna har också egen vintillverkning så om du vill vara fin och dricka vin samt kläd dig fint samtidigt så ska du passa på att lära känna varumräket KRISS of Sweden som det heter. Allt började med en kvinna som heter Eivor Nilsson köpte en stickmaskin 1982. Hela Eivors familj har jag mött när jag själv gick i bibelskolan i Uppsala. Om jag minns rätt hade de en dotter som var mannekäng och en son. Den jag lärde känna i familjen på den tiden var Sara Nilsson som gifte sig med deras son. Hon var nog kändast i kyrkan eftersom hon alltid var på scen och sjöng.

Stickmaskinen användes flitigt på övervåningen i familjens villa och 1989 öppnade Eivor och hennes man Torgny en konceptbutik med stickade kläder. Deras första butiker öppnades på NK huset i Stockholm samt P.U.B

Sedan kom även deras otroligt fina stickade kläder till Sankt Persgallerian i Uppsala. Först hamnade de i en dambutik och sedan såg jag att KRISS hade öppnat en självständig butik med bara sina egna kläder. Jag minns också att många i den kyrkan jag då tillhörde gick omkring med stickade kläder från KRISS. Det blev nästan som ett sätt att visa att man hade råd att ta på sig så fina och kvalitativa kläder. Varje kvinna i kyrkan ville äga en egen stickad mode plagg från KRISS. Nu har de även snygga vinterjackor och min favorit är den ni kan se ovan.

På kurs i varumärke

I morgon tidigt på morgonen är jag åter på kurs i varumärke och då ska jag passa på att sätta på mig min egen stickade plagg.  Jag kommer lägga upp bilder direkt efter kursen så att fler som följer bloggen kan inspireras. Kan säga att det kommer att bjudas på frukost redan kl 07.45-08.30 sedan är vi i full gång fram till kl 12.00. Jag kan ej vara kvar så länge då jag måste i väg och jobba också. Nuförtiden är jag dubbelbokad och borde snart klona mig själv för att hinna med allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *