Lunch med svägerskan som driver skönhetsklinik

I dag har jag haft möte med svägerskan som driver en skönhetsklinik i Uppsala. Hon funderar på att ta in nya produkter till sin salong.

Jag kom då på att man skulle kunna ha fina ansiktsmasker längst fram i kassan. För ni vet väl hur det är när man handlar på en livsmedelsbutik. Mjölk finns längst bak i butiken bara för att få folk att gå igenom hela butiken innan de vänder sig om för att gå till kassan. Detta är en strategi för att få kunder till att se nya produkter som finns i butiken. Detta borde även butiker som säljer kläder göra. Dvs rea kläderna ska de ha längst in i butiken så att folk kan se alla andra nya kollektionerna de har fått in.

Jobbar du inom skönhet så är det bra att sälja lite fina hemmagjorda ansiktsmasker längst fram i kassan. När folk ändå står i kö för att betala kommer de börja plocka bland produkterna. Det är också bra att lära sig allt om olika ansiktsmasker. Hos FreshFace kan du lära dig allt om just ansiktsmasker som dessutom är hemmagjorda. Du får tips på olika sorter beroende på vilken hudtyp du är.  När jag var i tonåren hade jag finnig och fet hy som jag upplevde var oren. Nu upplever jag att jag behöver peela ansiktet en gång i veckan och då med kaffesump. Eftersom jag ändå jobbar som barista och gör massa olika latte, espresso och macchiato så får jag mycket kaffesump över. Denna kaffesump blandar jag sedan ihop med flytande två och sedan masserar jag ansikte och kropp. Huden blir så len att man kan halka på den.

Hos FreshFaces kan du också få recept på olika ansiktsmasker. I nedan ansiktsmask finner du avokado. När jag gick i gymnasiet gjorde jag en hemmagjord ansiktsmask med avokado och smetade in på kompisars ansikte. En av dem reagerade på avokado och blev helt röd. För att hon blev så röd så la jag lite yoghurt för att lugna ner hennes hy. Huden blev genast lungar.

Ansiktsmask för torr hud

Om din hud törstar efter en fuktbomb rekommenderar vi en avokadomask.

Du behöver:
1/2 mogen avokado
1 tsk honung
1 msk olivolja

Gör så här: Mosa avokadon och blanda i olja och honung till en smet. Applicera på ansiktet och låt sitta i 10-15 minuter. Tvätta av med ljummet vatten. Din hud kommer att kännas len och återfuktad.

Ansiktsmask mot rosacea

Jag har en väninna som lider av rosacea och hon har provat allt på marknaden för sin rosacea. Hoppas hon läser detta och kan gå in och se vilket recept hon skulle kunna behöva för sin hy. I denna respekt finns även gurkmeja som är antiinflammatorisk och är bra mot ärr. Jag har lite ärr i ansiktet så jag ska nog testa gurkmeja för detta.

Sheet mask en populär mask från Asien

Det är en engångsmask som gör att den ska sitta kvar ett tag för att din hud ska suga åt sig så mycket som möjligt av näringen. Jag har haft liknande hemma och det känns även avslappnade att ha en sådan. När jag var färdig med den slängde jag den inte utan klistra fast den på fönstret som en snygg dekoration.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *