Prins Carl Philip närvarade på Spritmuseum

FRAMTIDENS MAT & DRYCK med självaste prins Carl Philip närvarande.

Både Prins Carl Philip och press guidades i utställningen av utställningsproducent Anna-Karin Svanberg
Här ser ni mig och vår guide utställningsproducenten för utställningen Anna-Karin Svanberg som var väldigt pedagogisk. Detta var det mest spännande jag har varit på.

Jag har varit på Spritmuseum och fått ta del av hur mat och dryck historia från dåtid, nu och framtid.

Matilda Ivarsson, PR- och kommunikationsansvarig och journalisten för Veckans affärer.

En utställning om visioner, hälsotrender och klimatmat.

Kliv in i en värld av framtidsspaning. Vad blir det för mat i framtiden? Kommer köttbullen finnas kvar på tallriken eller blir svinnsallad, lab-mjölk och insektsburgare en del av vardagsmaten?

Den 7 februari öppnar Spritmuseum “Framtidens Mat & Dryck”, en utställning för alla som är nyfikna på vad vi kommer att äta härnäst, hur man gör för att bli en framtidsätare och varför maten är viktig för klimatet.

Utställningen tar ett grepp om samtidens hälsotrend, men gör också en tillbakablick på 50-talets sciencefictionbetonade matvisioner, tillsammans med en spaning på framtidens livsmedel och vår värld om trettio år.

Flera journalister som minglade med kopp te innan vi gick till visningen.
Vi fick mingla med ekologisk te som de även säljer i förbutiken.
Efter guidad visning blev vi bjudna på lunch i den fina restaurangen mitt i Djurgården.
Vi fick presslunch med Trash tonic på kaffesump och Kombucha, äpple och svartte att dricka. Den senare älskades av alla minns jag. Även jag älskade den drycken.
Curd på grillade clementinskal
med kärnmjölkssorbet och humlad
grädde, rismaräng och
clementinsot
Klimatsmart gryta på spannmål
från Nordisk rävara med rostad
solrospasta, lagrad vitlök och
fikonlöv, alg- persiljeskum.

Science fiction-mat 
Under 50-talet drömmer amerikanska visionärer om odlingar i rymden och i havet. Det svenska folkhemmets framtidsmat består däremot av industriproducerad frys- och snabbmat – tidens statusmat och en välsignelse för den yrkesarbetande kvinnan.

“Eating is the new religion”
Sällan har folk varit så matfixerade som nu. Mat har blivit identitet och livsstil. Aldrig hade väl profeterna kunnat föreställa sig att vi skulle fotografera vår mat innan vi åt upp den. Forskare menar att nutidens strikta kostregler ersätter religionen – problemet är bara att antalet råd verkar oändligt.

Äta myror 
Det går inte att förneka att vad vi äter och hur vi producerar mat och dryck är avgörande för klimatet och framtiden på ett sätt som saknar motstycke i historien. Utställningen lyfter frågor om vad vi kommer att finna på tallriken inom en nära framtid, hur maten ska räcka till en växande befolkning och om vårt protein mestadels kommer hämtas från växter och insekter?

Utställningens tema genomsyrar även museets programverksamhet och restaurangens utbud.

Spritmuseum visar utställningen med stöd av Änglamark, Sveriges ledande varumärke för hållbara produkter, och Konsumentföreningen Stockholm. Hållbarhet och den mat vi konsumerar ligger båda organisationerna varmt om hjärtat.

Designstudion NOTE har fått uppdraget att skapa en tankeväckande utställning med stark framtidstro. Med fokus på jordens toner och material har de byggt en poetisk tidsresa i matens och dryckens tecken.

Detta är den info du får när du scannar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *