Moves lika a shadow med Em Appelgren

Shadow moves till nummer ett på iTunes! Med Em Appelgren nedan ser ni henne vardagligt och i bakgrunden ser ni Veckomagasinet. Läs nedan allt om Em Appelgren .

Linda Sonnvik och jag har förut haft kontakt med varandra för länge sedan. Sedan gick det flera år och jag såg henne på tv då hon hjälper artister att nå framgång. 2 dagar senare tar Linda kontakt med mig igen. Detta måste ha varit ödet! Jag såg henne i Outsiders ett program jag själv har medverkat i flera år sedan. Jag är fantastisk stolt att jag medverkade i Outsiders för tack vore det programmet har jag otroliga bra kontakter inom tv och media i dag.
En kväll körde Em Appelgren ett modernt releaseparty, online! Live på Facebook bjöd hon på sin nya singel och annan musik medan hon kompade sig själv på synthen och skojade med tittarna som kunde chatta under tiden. Proffsigt. Musikaliskt.
Poplåten “Moves Like A Shadow” med Örebroskan Emelie “Em” Appelgren är skriven av etablerade Linda Sonnvik som arbetat med Emelies musikprojekt sedan dag 1, och artisternas favorit keyboardist Martin Jönebäck. Linda Sonnvik var inspirerad av den berömda hiss-dramatiken när Solange försökte spöa Jay-Z medan Beyoncé tittade på. Övervakningskameran glömde de och videon spreds som en löpeld.  Mannen i låttexten är dock kusligare än Jay-Z (som idag är lycklig med sin Beyoncé igen) även om Em sjunger ur Solange’s synvinkel.
I skrivande stund ligger Em etta på svenska iTunes försäljningslista med sin suggestiva dänga! En stor bedrift för ett indiebolag. Em har dock ett litet men tight team och tillsammans har de gjort varje release snäppet bättre.
Musikproduktionen till låten har många arbetat med, bland annat killen Sonnvik kallar sin “partner in crime”, Christian Oscarsson, som också är en av regissörerna till den oerhört snygga musikvideon. Videons koreograf heter Julia Hansson och är en up and coming dansare och koreograf som jobbar hela tiden med spännande projekt. Hon och hennes “danstjejer” är med i videon. Em kan sin koreografi utan och innan och kan fokusera på att ta kamerorna.
Apropå spännande projekt kommer remixer på låten ges ut worls wide av ett internationellt skivbolag där Anas Ben Lassoued drar i trådarna. Men Em Appelgren är signad till svenska PR Records, kanske landets största indiebolag inomndansant musik.
Musikvideo:
“Moves Like A Shadow” på Spotify:
Mer musik med Em Appelgren på Spotify:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *