Skip to content
Uncategorized

Svart te smakar lika gott även i en sprucken kopp

Traditionen med Afternoon tea har sitt ursprung från 1840-talets England. Enligt historien var det Anna Maria Russel, Hertiginna av Bedford, som var upphovet till Afternoon tea. Denna tid var det populärt med svart te. och främst

Hon måste väl ha varit en person som lätt blir hungrig och sötsugen. För hur annars kommer man på den fantastiska idén om att småäta kakor, tårta och scones ihop med en god kopp te mitt på dagen?

Hon hade tröttnat på den långa tiden mellan lunch och middag och började därför att ta sig för vana att dricka te och äta småkakor på eftermiddagen. Detta utvecklades snart till en betydlig mer omfattande måltid och hon började även att bjuda sina vänner till att äta med henne. Denna eftermiddagsvana kom senare att sprida sig över hela det brittiska imperiet. Afternoon tea fick olika tappningar beroende på samhällsklass och vilka matvanor som redan fanns.

Att vara tedrickare främst svart te anses finare är kaffedrickare

Visste du om att det förut ansågs lite syndigt att gilla kaffe mer än svart te? Folk som gillade kaffe vågade inte stå för att de föredrog kaffe. Folk som ville vara extra fina sa att de föredrog svart te. Det finns nog mer svarta te sorter världen över än det finns kaffe. Kaffe ändrar bara sitt namn beroende på mängd vatten och mjölk man blandar ut den med. Te däremot ändras namn beroende på hur man framställer tebladet och var man plockar den samt årstid. Te är ett helt ämne för sig som är väldigt bred.

Hur uppfanns bla svar te?

Genom att hälla hett vatten över blad och knoppar från tebusken Camellia sinensis tillagar man den dryck som kallas te. Det är en mycket populär dryck som numera konsumeras över hela världen. Eftersom att te har funnits så länge – det har druckits i minst 2000 år – vet man inte när, hur och vem som först uppfann det. Man tror att en man en gång i tiden var lutad mot en stor buske och drack varm vatten för att han var lite frusen av sig. Ett blad föll ned i hans vatten och gav den mer smak än vad han hade förväntat sig. Detta gjorde att han började plocka av bladen och lät det dra i varm vatten. Efter ett tag började hans grannar undra vad det var han drack och han spred detta vidare till alla andra.

Varför ska man dricka  svart te eller andra teer?

Det är både gott och billigt.
Efter vatten är det världens vanligaste dryck.
Högt innehåll av antioxidanter som kan skydda mot sjukdomar och motverka åldrande.
Innehåller tein som motverkar trötthet och teanin som är lugnande.
Det finns ett mycket stort utbud av tesorter som passar alla smaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *