Grönt te populärt hos medvetna personer

I dag hade jag ett möte med en person som hade följt mig länge och hade hört talas om mig. Personen var väldigt nyfiken på vem jag var i verklige livet. Så till slut ringde personen upp mig och vi träffades över en kopp grönt te.

När jag stod i kö för att beställa grön te var det en tjej innan mig. Hon ville lukta på alla teer innan hon bestämde sig för just grönt te. Hon ville då bara lukta på alla gröna teer som detta café erbjöd.

Är grönt te nyttigt?

Som svar på frågan så svarar jag ja. I Asien är grönt te mycket populärt. I många generationer har teet varit en del av familjesammankomster och även i deras övriga dagliga liv. Det finns olika anledningar till att asiatiska människor älskar att dricka grönt te. Det har inte bara en utmärkt god smak utan det har också hälsofördelar att dricka teet. Fundera lite kring varför folk i Kina är smala och lever längre. Kan det bero på deras val av te?

Nyligen har den medicinska vetenskapen och länderna i väst insett fördelarna med att dricka detta te. Det finns olika anledningar till Tekopp rykande varm varför vi ska dricka det och några av dessa skäl finns även längre ned i min blogg.

Nyttiga ämnen i grönt te

Grönt te innehåller en mängd värdefulla ämnen. Några är till exempel tannin, koffein, teofyllin och teobromin. Alkaloiderna som koffein, teofyllin och teobromin är upppiggande och tannin är sammandragande på slemhinnorna. Det gröna teet innehåller också saponiner som kan sänka kolesterolet och kan förebygga cancer i mage och tarm. C vitamin finns det massor av i grönt te och av en sort som inte förstörs vid uppvärmning. Det innehåller även eteriska oljor och vitaminerna A, B, E och K. Mineraler är också grönt te en rik källa till såsom Zink, Mangan, Kalium, Fluor och Magnesium.

Nedan ett lite axplock för vad grönt te kan göra för din hälsa. Välj bland nedan punkter vilka som är viktigast för just din hälsa.

Minskar risken för cancer genom att hämma tillväxten av cancerceller, särskilt i urinblåsan, tjocktarmen, bukspottkörteln, matstrupen och magen.
Lindrande för den som har reumatoid artrit.
Minska risken för högt blodtryck.
Minskar kolesterolnivån i kroppen.
Hjälper kroppen att bekämpa virus och bakterier genom att förbättra immunförsvaret.
Minskar risken för hjärtattacker och stroke.
Det hjälper också till att förstöra fria radikaler.
Minska trötthet och stress och är lugnande.
Bekämpar hjärt-kärlsjukdomar
Grönt te är känt för dess antibakteriella antivirala egenskaper.
Det är att är en kraftfull antioxidant.
Det kommer från Camelia sinesis-växten
Vad som skiljer grönt te ifrån annat te är hur det bearbetas, gröna teblad ångas, vilket förhindrar att det viktiga innehållet oxideras.
Nya bevis tyder på att det hjälper kroppen att bränna mera fett och kalorier jämfört med koffein eller placebo.
Ett brett utbud av skönhetsprodukter innehåller numera grönt te, som påstås ha stor effekt på skönhet och välbefinnande.
Grönt te, tillskott, finns numera i hälsobutikerna för dem som inte vill dricka te
En kopp te innehåller 20 till 70 milligram koffein.
Det finns flera typer av grönt te som är tillgängliga på marknaden, de skiljer sig ofta åt i mängden koffein som dom innehåller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *