Skip to content
Uncategorized

Kostymer till Halloween

Det är inte länge kvar till den obehagliga Halloween-kvällen, den 31 oktober. På Irland, där den här traditionen startade (och självklart följde med immigranterna till USA) är Alla Helgons Dag alltid den första november. Därför kallas aftonen dagen innan all hallows eve, och infaller därmed alltid den 31 oktober. Det är en dag när man firar de döda, men för många innebär det framför allt att klä ut sig, bus eller godis, eller halloweenfest. Att klä ut sig är en av de viktigaste delarna för att få till ett lyckat Halloween-firande, och för många i USA är det en stor sak att hitta den perfekta kostymen. Alla älskar en kreativ och unik utklädnad.

Det finns många sätt att vara kreativ med en Halloween-dräkt, och man kan se allt från en makaron eller en liten humla som är ute och går, till en zombie med en yxa i huvudet. Man kan få inspiration från nyheter, film eller virala Internet-skämt. Det finns bara en sak som gör en bra kostym ännu bättre, och det är att ha den perfekt utklädda partnern som matchar dig. Nyckeln till bra dräkter för ett par på Halloween är att välja något man genast känner igen, och sedan ta det till nästa nivå. Men att klä ut sig på Halloween är, i alla fall i USA där högtiden firas rejält, mest för barn.

Köpa kläder till festen
Om man ska på en Halloweenfest är ju det bästa om man kan göra något med kläder man redan har, så man slipper köpa eller hyra en särskilt kostym. Om man behöver köpa något är det en bra idé att hitta det bästa priset på spot-a-shop.se. Det är en slags jämförelseportal, där man kan hitta märkeskläder, skor och accessoarer till de lägsta priserna för tillfället. En svart klänning kan bli till hundratals kostymer med rätt accessoarer och smink, och en sådan kan man dessutom ha användning för vid många andra tillfällen.

Många är oroade över att det är mer sexiga och våldsamma teman på dräkter för barn. Det beräknas att mer än 1 miljard dollar kommer att spenderas på Halloween-kostymer för barn i år, och en stor del av dem är sexualiserade. Men kostymer behöver inte vara sexiga, för med hjälp av lite kreativitet kan man göra en utmanande dräkt för barn till en mer passande dylik. Man kan till exempel lägga till leggings om det är en kort kjol. eller ha en t-shirt under en djup urringning.

Det mest populära valet bland flickor är varje år utan undantag prinsessor. Enligt National Retail Foundation kommer mer än 3,2 miljoner amerikanska barn att vara prinsessor i år. Men ju äldre barnen blir, desto mer skrämmande blir dräkterna. Många vuxna slår på stort och gör riktigt proffsiga sminkningar, så att de verkligen ser ut som dödskallar eller som om att huden håller på att smälta och rinna iväg. Att vara zombie är oerhört populärt, och ganska enkelt att fixa till. Traditionen växer snabbt i Sverige för varje år, och vi kan förvänta oss att se en hel del läskiga figurer under hela Halloween-veckan.

One comment on “Kostymer till Halloween”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *