Skip to content
Uncategorized

Kändiskocken Yannick smakar på prins Charles te

Jag har varit med i ett matlagningsprogram tillsammans med kändiskocken Yannick Lager. Vi lagade en mycket god kyckling.

Medans vi väntade på maten så bjöd jag Yannick på afternoon tea från varumärket. Ett av teerna från detta varumärke serverades på prins Harrys Bröllop i år. Den te som prins Charles dricker är Earl Grey som är känd för sin bergamottolja. Bergamottoljan urvinns från citrusfrukten bergamott som växer i Italien Capricorn.

Ordet Bergamot kommer ursprungligen från turkiska ordet Beg armudi som betyder kunglig päron eller furstelig päron. Hur man än vrider och vänder på allt så har allting en kunglig anknytning och det tycker jag är jättekul.

Klicka på länken nedan om du vill se programmet!

Anne von Porat | EAT by Yannick Lagher from EAT by Yannick Lagher on Vimeo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *