Skip to content
Uncategorized

Kunglig hovleverantör väckte deras intresse för te

Jag jobbar med ett märke som är hovleverantörer i England och just för att varumärket är hovleverantörer så ville 3 elever från Business Thorens School börja jobba med oss.

I samarbete med starta-enskildfirma.se

Jag kommer att vara deras mentor under en längre period. De har varit hemma hos mig för att jag skulle gå igenom med dem hur man pitchar ett varumärke. De ska pitcha inför Draknästet som även har gått på tv. I denna tävling väljer de ut 5 varumärken från Uppsala som kommer att gå vidare.

Tjejerna fick först föreläsning under 1 timme angående historian om te hur prinsessan Breganza av Portugal 1662 kom till Portsmouth för att ingå äktenskap med Charles den andre. Hon ville ha en kopp te men fick i stället en lättöl. Tjejerna fick dricka Roobios te med cornflakes + mjölk medans jag föreläste historian om te som om det vore en saga.

Jag upprepade hela sagan 2 ggr och det tog en timme. Sedan övade på att pitcha fast då fick de lära sig att pitcha energidryck som finns under samma varumärke. Detta tog ytterligare en timme.

7 sorters kakor + afternoontea

Sista timmen åkte vi iväg till en livsmedelsbutik för att titta på kakor eftersom deras lärare vill att de både säljer te + kakor under julmarknaden och även när de ska ställa ut på UF mässan där alla gymnaiseelver ingår. Det kommer då blir otroligt bra reklam för denna energidryck eftersom gymnaiseelever är produktens största konsument. Jag kommer då följa med dem på mässan och även till Draknästet och lämnar dem aldrig ensamma. För mig är det viktigt som mentor och följa med på deras resa.

Om tjejerna vinner för Draknästet kan de starta enskild firma där berättar Samir från Svensk bolagsförening hur du går till väga. I dagsläget finns det 1.2 miljoner registrerade företag i Sverige och flera tusen registreringar går fel. Samir själv fick massa problem på vägen när han skulle registrera sitt bolag och därför startade han Svensk bolagsförening. Ett mycket enkelt sätt att få vägledning och hjälp på vägen. När man väl kommer in på sidan dyker en chatt upp där du enkelt kan ställa frågor om du fastnar på vägen. Superenkelt och supervänlig sätt att få hjälp.

Vi får se hur det kommer att gå för tjejerna jag är ju deras mentor inom business så jag ska ta dem hela vägen fram ända till att de får träffa Samir live och ställa frågor live.

Jag själv driver i dag både enskild firma, 3 AB och en HB. Jag är just nu överbelastad med arbete och har inte tid för något annat men tid för tjejerna har jag och gör det med glädje för det ingår i mitt jobb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *