Bygga chokladhus steg för steg

Bygga chokladhus steg för steg är lättare sagt än gjort, men här visar jag dig hur. Jag har fått hem flera kilo choklad från Marabou för att bygga mitt eget chokladhus.

För att inte göra om samma misstag som förra året har jag i år verkligen googlat och kollat in olika klip på Youtube. För denna gång ska jag göra det perfekt.

Detta behöver du för att bygga chokladhus steg för steg dvs bygga miljövänlig hus

  1. 5 stora chokladkakor från Marabou
  2. Ett paket choklad från Noblesse
  3. Hemma gjord klister av sockermassa

Så här gör du klister av sockermassa

  1. 5 dl socker
  2. 2,5 dl vatten
  3. 1 tsk citron

Lägg in alla dessa delar i en kastrull och låt det koka tills att den blir trögflytande. Obs den får inte börja ändra färg för då kan det bli för stelt. Du kan testa den genom att lägga in lite i ett glas kallt vatten. Om den stelnar i vatten är det färdigt blir det flytande så ska du koka den en liten stund till. Glöm inte att denna sockerklister är mycket varmt så låt inga barn klistra utan at du är med. Om barn ska vara med får de använda sig av plasthandskar så att de inte bränne sig.

Tänk på detta också när du ska bygga ett riktigt hus steg för steg.

1) Ta reda på i detalj alla ingredienser som behövs för att riktigt hus allt från skorsten, tak, golv, väggar, fönster you name it.

2) Anlita ett byggföretag som är seriösa och inte någon skrotnisse som påstår sig vara kunnig.  I går tex frågade jag om det fanns någon IT expert och flera hörde av sig. En av dem mumlade bara i telefon och spelade expert så jag bad att få återkomma. Tänk på det låt inte folk mummla i telefon bara för att att de ska ha något att säga. Avbryt och be direkt att få återkomma.

3) Kolla också så att du har råd med att bygga det hus du önskar.

Du har företaget Weber om du dessutom vill bygga miljövänlig hus till dig själv och en extra för ditt husdjur också när du ändå är på gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *