Jag har blivit intervjuad angående mitt franchiseföretag

Jag driver 2 franchiseföretag och har blivit intervjuad av Uppsala kommun.

Praktikkartläggningsprojektet och att vi från Uppsala kommun har intervjuat dig som arbetsgivare gällande dina upplevelser av att ta emot praktikanter. En mycket pedagogisk och diplomatisk ung tjej kom och intervjuade mig. Det var enkelt att förstå frågorna för hon gjorde dem enkla för mig.

Det är en mycket bra insats av Uppsala kommun att ställa dessa frågor till oss som är arbetsgivare. Jag kom med egna förslag också till dem hur jag som arbetsgivare tänker och vad jag skulle önska av en praktikant.

Är kvotering så rättvist?

Jag fick bl.a frågan om jag anställde beroende på kön för att få en bra könsfördelning. Jag svarade med att om jag skulle kolla på kön, ursprung mm så har jag inte varit rättvis. Rättvisa handlar om vem som kan utföra jobbet och sedan ser jag inte längd, färg, bredd eller ålder på de som ska jobba. Jag skulle nästan kunna anställa en get om geten kunde utföra sitt jobb.

Nu ska jag plocka upp gäster som ska med till vårt kontor. En av gästerna är vår egen revisor och killen är bara 22 år gammal. Jag är verkligen imponerad av denna unga och ambitiösa kille.

2 svar på ”Jag har blivit intervjuad angående mitt franchiseföretag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *