Farliga förbindelser med Västgöta nations teatergrupp

Är på teater just nu och ser nedan uppsättning. Det konstiga är att rollen som Danceny spelas av en tjej. Jag har sett flera olika filmer med denna tema och det är första gången jag ser den som teater, spännande!

Frankrike, 1780-tal. Den unga Cécile de Volanges återvänder efter sin klostervistelse. Hennes äktenskap med monsieur Gercourt stundar och framtiden tycks vara utstakad. Allt ställs dock på ända tämligen omgående när de hedonistiska figurerna markisinnan de Merteuil och Vicomte de Valmont dyker upp. Den stolta markisinnan är inte den som glömmer en gammal oförrätt och snart dras adelsdamer, musiklärare och kurtisaner en efter en med i ett virrvarr av hämndlystnad, svartsjuka, intriger och heta känslor.

Detta är enligt mig det grymmaste man kan göra mot en kvinna dvs låtsas vara kär i en kvinna. Må ingen kvinna på denna jord bli utsatt för detta. Kan nog vara lite svårt att komma över ett sådant svek

Låt er dras med i ett drama av sällan skådat slag, lika hisnande som brännande aktuellt, i regi av Lena Jonsson.

I ROLLERNA:
Arvid Stenström som Vicomte de Valmont, donjuan
Kristina Rudbjer som markisinnan de Merteuil, femme fatale
Ingrid Herlitz som Cécile de Volanges, exnunna
Jenny Swedberg som Madame de Tourvel, helylletjej
Emma Grubbström som Chevalier Danceny, musiklärare
Karin Söhrman som Madame de Volanges, modersgestalt
Lena Jonsson som Madame de Rosemonde, matriark
Jenny Edholm som Azolan, hejduk
Fredrik Gahm som Émelie, mångsysslare

Biljetter kan förhandsbokas via mail till vastgotanationsteater@gmail.com. Biljettpriset på 80 kronor betalas kontant på plats. OBSERVERA att lördagsföreställningen börjar KL. 16.00 till skillnad från övriga föreställningar som börjar KL. 19.00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *