Min närvaro på Idrottsgalan 2018 och 2017

Jag har varit på Idrottsgalan på röda mattan. Där har jag träffat på massor av idrottare på elitnivå, kungligheter, sångare och politiker.

Idrottsgalan är en festklädd galamiddag för ca 2400 gäster som inkluderar en oslagbar mängd av våra största idrottshjältar på en och samma gång. Galan direktsänds i SVT1, SVT Play och Sveriges Radio

Idrottsgalan äger rum i Ericsson Globe den 16 januari 2017 och direktsänds i SVT1 kl 20.00 – 22.30, samt i SVT Play och Sveriges Radio.

Idrottsgalan produceras och drivs av Leroy Media.

H.K.H. Prins Daniel och Carolina Klüft tillkännager finalisterna

Med syfte att förbättra hälsan hos barn och ungdomar har Generation PEP (GEN-PEP) startats på initiativ av Kronprinsessparet. Den nybildade ideella organisationen har redan hunnit åstadkomma mycket och nu är det dags att avslöja de tre finalister som kan vinna priset “Årets Peppare” under Idrottsgalan…

– Vi tror på det goda exemplets makt och hoppas att Årets Peppare ska inspirera och motivera. Hela samhället behöver arbeta tillsammans för att alla barn och unga ska ges samma möjlighet att leva ett aktivt liv, säger Prins Daniel, initiativtagare till GEN-PEP.

Finalisterna är:

  • Tomas Andersson,
  •  Futebol dá força
  •  Pokémon Go

Tomas Andersson är lärare på Murgårdsskolan i Sandviken. Tomas en eldsjäl i dess rätta bemärkelse, som verkligen brinner för att ge alla möjligheten att finna rörelseglädje. Genom att hela tiden göra det lilla extra hittar Tomas nya sätt att nå ungdomar. ”Träna med Tomas” har blivit ett återkommande inslag varje fredag och genom hans outtröttliga initiativ till rörelseutveckling, uppmuntras barnen till att på ett lekfullt sätt utforska och utveckla sin egen fysiska kompetens.

Futebol dá força är en organisation grundad av Cecilia Andrén Nyström, som utbildar kvinnliga ledare för att främja unga flickors fysiska och psykiska hälsa genom fotboll. Med låga trösklar och framgångsrikt ledarskap har de lyckats nå över tusen unga flickor runt om i Sverige. Deras grundfilosofi handlar om att se varje individ och genom fotbollen, främja rörelseglädje och stärka både den fysiska- och psykiska hälsan. Futebol dá força arbetar med att stärka såväl ledare och spelare som hela samhällen.

Pokémon Go blev direkt en succé när appen släpptes och plötsligt sågs många, både barn och vuxna, springa runt och leta Pokémons utomhus. Pokémon Company, tillsammans med Niantic, hade intentionen att skapa ett roligt och äventyrligt spel och på köpet fick de många barn och unga att komma ut röra på sig på ett helt nytt sätt. Pokémon Go visar på att man kan finna rörelseglädje genom att använda smartphones, som många gånger är anledningen till stillasittande, på ett roligt och framför allt aktivt sätt.

Vill du veta mer om finalisterna? GEN-PEP publicerar löpande filmer om varje finalist på:

Insta: @gen.pep, Twitter: @gen_pep,  Facebook: @gen-pep

Det är ingen mindre än den välkände kocken Christian Hellberg som står för galamenyn:

Välkomstbubbel – Codorniu Clasico – Spanien

Förrätt

Bakad fjällröding med äpple och pepparrot. Serveras tillsammans med picklade

vintergrönsaker. Toppad med kavringscrunch.

La Croix St Pierre blanc, Chardonnay / Sauvignon Blanc – Frankrike

Huvudrätt

Högrevskärna från utvalda svenska gårdar med potatisfondant confiterad i brynt

smör med rödvinssås. Serveras tillsammans med rostad morot, picklad lök samt rökt

sida av svensk rapsgris® från Esplunda Gård i Bred.

Trapiche Pinot Noir Oak Cask – Argentina

Dessert

Chokladmacka med nougat- och chokladmoussetoppar, färska bär och

söta maränger. Serveras tillsammans med blodapelsinsorbet.

Kaffe och avec

(Köttet kommer från svenska gårdar.)

 

 

 

3 svar på ”Min närvaro på Idrottsgalan 2018 och 2017”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *