Att tänka negativt är att släppa kontrollen

“Att tänka fritt är stort att tänka positivt är större” / citat: Anne von Porat

För en stund sedan talade jag med en ordningsvakt som jobbar i samma galleria som jag. Han sa “vad ska man göra om det är mörkt ute och att mörker gör en negativ?” Jag svarade att om du tror att mörker gör dig negativ så kommer du få det negativt. Om du tror att mörker inte kommer att kunna påverka dig så kommer du heller inte att bli påverkad av mörkret. Jag sa också att när du är negativ så har du släppt kontrollen över ditt eget liv. Ta kontrollen i ditt eget liv för ingen annan än du kan kontrollera dina tankar.

Tänk er en mörk höst eller vinter så försöker ni spela på Trav och tror utgår i från att mörker inte påverkar hur ni ska må. Tänk på alla människor som någonsin har spelat på Trav och dessutom vunnit pengar då årstiden har varit som mörkast. Tror ni dessa människor brukade säga “när det är mörkt blir jag deprimerad”?. Nej självklart inte skulle de tänka så kasst så skulle de aldrig vinna pengar på hästar. Med dessa pengar som man vinner kan man dessutom skapa en egen s.k Trav och kalla det för gnägg eller varför inte hästskon. För som vi vet så bringar hästskon tur och kallar man sitt bolag för hästskon så förknippar folk ditt företag med vinstdrivande företag. Det gäller att vara positiv i alla lägen.

Nu ska jag i väg till ett matevent och jag tänker nu många positiva tankar för att få ett bra och roligt samarbete med värdinnan som har bjudit in mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *