DEN EGOCENTRISKA TEORIN

Enligt förespråkarna för solipsism är du den enda personen som existerar, och hela universum är inget annat än frukten av din egen fantasi. Det innebär, logiskt nog, att när du dör kommer universum att upphöra.

Detta innebär även att alla mina bloggläsare är fiktiva personer som egentligen bara finns i min fantasi. Detsamma med alla människor som finns omkring mig. Lite som filmen Truman Show.

I kväll är jag åter på plats i bibelskolan i Uppsala Domkyrka. Denna gång har vi ärkebiskopen Antje Jackélen på plats. Jag borde ställa henne dessa frågor i kväll och se vad hon har för svar på dem. Det var hon som vigde kronprinsessan Victoria och även döpte av vissa kungabarnen.

2 svar på ”DEN EGOCENTRISKA TEORIN”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *