Oreo cheesecake till nyårsdessert

Servera en smarrig cheesecake till nyårsdessert! Med en botten av Oreo-kex och en krämig bärfyllning blir det barnsligt gott.

Nu är jag hemma hos Marica för en behandling som hon har kommit på. Med oss har vi även vännen Janet. Här ska firas med god fortsättning bilder av oss och vad vi sysslar med för hemligheter avslöjas helt.

Dessa har jag sedan givit bort till väninnorna Marica Eriksson och Janet Sandberg.

Ingredienser (ca 10 port)

 • 300g Oreo cookies
 • 75g smör
 • 3 dl vispgrädde
 • 600g färskost
 • 1 dl + 2 msk strösocker
 • 1 msk vaniljsocker
 • 100g hallon
 • 225g blåbär
 • 7 gelatinblad

Så här gör du (ca 4 h + tid i kyl över natten)

 1. Klä en springform med bakplåtspapper. Smält smöret. Mixa 1 1/2 paket av oreokakorna till smulor och blanda i det smälta smöret, häll sedan över i springformen. Tryck till och låt stå kallt ca en timme. Blanda bär och 2 msk socker med 1 tsk vatten i en kastrull. Värm tills sockret smält och bären börjar bli mosiga. Häll över i en sil och pressa ut all saft. Låt saften svalna.
 2. Lägg 5 gelatinblad i blöt. Blanda färskost, socker och vaniljsocker på låg hastighet med en visp. Tag lite av fyllningen och fördela i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och vänd ned. Värm upp och smält bladen under omrörning. Vänd ned i resterande fyllning. Vispa grädden och vänd ner i fyllningen. Tillsätt hälften av bärsaften, blanda ordentligt. Häll över oreobottnen och ställ kallt ca 3 timmar.
 3. Lägg 2 gelatinbladen i blöt. Värm upp resten av bärsaften och blanda i gelatinbladen, rör tills gelatinet lösts upp. Låt svalna lite, häll sedan ut på den kalla cheesecakebasen, jämna till och ställ kallt, gärna över natten.Servera oreocheesecake med färska bär och oreo.Tips! Det går också att göra denna cheesecake i små portionsformer om man hellre vill det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *