Så står du ut med negativa människor

“Den som skyller i från sig förhandlar bort sitt eget människovärde”

Att stå ut med negativa människors gnäll och utbrott kan vara en riktig utmaning. Jo, man ska komma ihåg att vissa av de här människorna kanske går igenom en tuff period i sitt liv. De kanske är sjuka, stressade eller inte får något känslomässigt stöd. Så visst ska vi försöka stötta och lyssna om någon har bekymmer. Fast om man frågar denna person vad problemet är så svarar hon med att det är jag som är problemet. Hur hjälper man då denna person?

Men det är inte dessa människor jag i första hand tänker på, utan det är de där översittarna som vill trycka ner andra och bara tänker på sin egen vinning. Visst har du säkert någon i din närhet som försöker dränera dig på din energi? Om inte, grattis! För er andra, så här hanterar du energitjuvarna: Den här personen vinner inte ens på att trycka ner de som är snälla. Den här personen förlorar på detta för då kanske man slutar hämta och lämna personen. Vilken egen vinning har denna person då gjort?

Gör slut med negativa människor!

Om dina tankar ofta går till en person som inte gör gott för dig eller rent av får dig att må dåligt, gör slut! Jag har tidigare haft människor i min närhet som sugit ut all energi ur mig. Det bästa jag gjort är att lämna dessa personer bakom mig. Det går ej att lämna folk utan man ska lära folk var ens gräns går.

När du väl gjort dig av med energitjuvarna kommer allt kännas lättare, till och med att andas. Så har du möjlighet, sluta träffa de här personerna. Du har ditt liv att ta ansvar för, ingen annans. Bry dig om ditt välbefinnande! Oavsett om det är en kompis, pojk-/flickvän, släkting eller kollega så gäller samma regel; en relation ska vara ömsesidig.

Om du måste behålla energitjuven i ditt liv av någon anledning, så här står du ut;

Sluta spela med i spelet!

Bestäm dig för att inte påverkas av de negativa människorna i din närhet. Sluta tassa på tå runt personen i fråga, säg ifrån istället. Det är inte värt att stå ut med negativitet och nedlåtande! Stå upp för dig själv och ditt välbefinnande.

Vissa människor kommer alltid tränga sig före, skylla ifrån sig, mobba och förringa andra men du behöver inte acceptera det. Har du överhuvudtaget konfronterat din energitjuv? Låt dig inte dras med i deras spel vad du än gör. Fråga istället; Du verkar arg/sur. Vad är det som gör dig upprörd? eller Du ser uttråkad ut. Är du inte intresserad av det jag säger? eller Din attityd gör mig ledsen. Är det vad du vill?

Att du uttalar vad som händer kan vara avväpnande om personen försöker manipulera dig, eller om så inte är fallet, här har hen chans att säga vad som verkligen står på. Även om du får ett förnekande svar så har du ändå visat att hens inställning är ett problem.

Skapa egentid

Om du måste leva eller arbeta med en negativ person så se till att du får så mycket tid som möjligt utan personen. Ge dig tid att återhämta dig. För är du ouppmärksam kan det negativa beteendet smitta över på dig, och det är det sista du vill.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *