Att vara flummig är inte samma sak som intellektuell

Finns inget värre än föreläsare eller skribenter som tror att folk kommer tycka att de är något extra om de talar eller skriver på ett sätt så att folk inte förstår.

Jag var på en föreläsning som Almi hade ordnat som hette Digitalakademin. 2 första gångerna kommer en kille från Viva media som var pedagogisk och enkel. Sedan kom en människa som talade i termer man inte förstod något av. Han trodde han var speciell och intelligent med att använda sig av svåra termer. Man slutade helt enkelt att lyssna och på halva lektionen lämnade jag föreläsningen. Hur intelligent blev denna föreläsare om folk hoppade av en efter en när han började föreläsa? Tror folk att man kan vara flummig och fånga människors intresse?

Hur intelligent anses jag vara om jag också skulle dra till några konstiga vitsar i min blogg för att låtsas vara något utöver det extra?

Läste på Facebook om en person som hade hittat livets mening. Han skrev i massa konstiga termer som:

“I varje funktion eller fraktal i existensen blir denna puls som skapande hjärtslag och håller liv i expansionen. Vi kan medvetet rida på denna puls, surfa på energin och även styra den där vi kan skörda frukten av expansionen”

Då kan jag säga: I himlen finns en kategori med röda impulser för de som är energisk blåa och andas in ekvatorn på isbjörnarnas förmåga eller myrornas vibrerande tankar. Förstod du något av detta? Låter flummigt eller hur? Försök att inte låta så flummigt för det flummiga gör inte folk mer intellektuella.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *